• Zwalkend DOS’37 verliest verdiend in Zieuwent

 • Zieuwent - Er moest zaterdag op een avond gevoetbald worden in verband met verplichte laatste speelronden op dezelfde tijdstip. DOS’37 had met een overwinning goede zaken kunnen doen. Het begon zo goed aan de wedstrijd, maar uiteindelijk won RKZVC verdiend met 2-1. DOS’37 moet volgende week flink aan de bak om zich veilig te spelen.

  DOS’37 begon goed aan de wedstrijd, zette vroeg druk en kwam al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Een goede actie van Marnick Fokke, die in de plaats van Senna Silva van der Veen speelde, waardoor Shakki Mohammed een linie vooruit was geschoven en Marnick rechtsachter. Marnick zette de bal voor op Ronald te Morsche en zo kwamen de DOS-sers op voorsprong. De meegereisde supporters werden meteen getrakteerd op een goed begin. Met mate de wedstrijd vorderde kwam RKZVC meer in de wedstrijd met een aantal goede kansen. Zoals in minuut 31, met een kopkans van RKZVC, deze ging maar net over het doel van Patrick Nitert. En zo ging men rusten met een belangrijke 0-1 voorsprong. Met de tussenstanden bij de andere wedstrijden, was DOS’37 in de rust officieel veilig. Een tweede helft moest echter nog volgen.

  Meteen in die tweede helft werd DOS’37 al vroeg verrast met een ingestudeerde vrije trap aan de zijkant en deze werd fantastisch in het linkerhoekje geschoten en Patrick Nitert stond erbij en keek er naar. De thuisploeg geloofde er weer in en zorgde na het doelpunt voor meer gevaar. Een kopbal werd weer goed gered door Patrick Nitert in minuut 51. DOS’37 had de 1-2 op de voeten. Een diepe bal van achteruit werd niet goed ingeschat door de RKZVC-defensie, echter wel door Shakki Mohammed. Hij kon alleen op de keeper af, maar deze lag in de weg. DOS’37 werd steeds meer onder druk gezet en zo kwam de thuisploeg uiteindelijk op een verdiende 2-1 voorsprong in minuut 81. De bal werd in de kruising geschoten vanaf 25 meter. Uiteindelijk probeerde DOS’37 nog wel iets met het inbrengen van Rick Dasselaar, maar tot scoren kwam het zwalkende DOS’37 niet. Volgende week wordt een spannend potje in Vriezenveen. Stevo komt op bezoek en het gaat hier om een plek in de eerste klasse veilig te stellen. Deze wedstrijd zal ook om 18:00 uur beginnen.

  Wedstrijdstatistieken

  Wedstrijd: RKZVC - DOS’37 2-1 (0-1)

  Doelpunten: (7’) 0-1 Ronald te Morsche, (49’) 1-1 Thieme Terhaerdt, (81’) 2-1 Sjors Storkhorst

  Scheidsrechter: Luuk van Zuijlen uit Apeldoorn

  Gele kaarten: Sander Thomas, Hidde Boers, Martijn Olde Olthof (allen DOS’37), Tycho Rouwhorst, Joey Belterman (beiden RKZVC)

  Rode kaart: geen

  Aantal toeschouwers: 250

  Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren (75’ Mario Francismouth), Wout Kikkert (84’ Rick Dasselaar), Martijn olde Olthof, Melvin Kemp, Sander Thomas, Koen Nijkamp, Glenn Jansen, Shakki Mohamed, Marnick Fokke (61’ Hidde Boers)