• Zure nederlaag voor de Ultra’s in thuiswedstrijd tegen PH

 • Door Richard Hoeksta

   

  Om 12:45 uur staat onze volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen PH 9, een tegenstander waar we vlak voor de winterstop nog met 0-6 van wonnen. Of het weer zo makkelijk zou gaan is nog maar af te wachten, in de volgende opstelling staan we aan de aftrap:

                 Ruben

  Kevin – Remon – Han – Mark

  Jack – Niek – Richard – Marco

               Bas – Leon

  Wissels: Arjan, Bart en Thom.

  In het begin hebben we het moeilijk, PH laat de bal vlot rond gaan, wij komen er amper aan te pas. De gasten krijgen maar weinig mogelijkheden, op en duur komen wij wat beter in de wedstrijd. Wij zijn degene die de eerste goal van de wedstrijd maken. Na een lange bal van Remon komt Leon na een actie vrij voor de goal. In de korte hoek verslaat hij de keeper.

  Daarna krijgen we nog enkele goede mogelijkheden op meer via Mark (paal) Richard (naast), Bas (naast) en Leon (zijnet), maar een goal valt er niet meer voor de rust. In de rust doen we enkele omzettingen en komen Bart en Thom in het veld voor Mark en Bas. We moeten er zelf voor zorgen dat we die tweede maken om wat zekerder in de wedstrijd te zitten.

  De tweede helft is amper onderweg als Thom na een duel het uitschreeuwt van de pijn. Met een brancard wordt hij van het veld gedragen, hij heeft veel last van zijn knie, we wensen hem veel beterschap en een spoedig herstel!

  Direct na deze onderbreking krijgt Bart een dot van een kans om de marge groter te maken maar zijn lob gaat over in plaats van in het doel. Zo verspelen we meer en meer kansen om deze wedstrijd over de streep te trekken. En vaak is het zo dat de goal dan aan de andere kant valt, dat is ook nu helaas het geval. Na een aanval over de rechterkant wordt de bal ingeschoten, half geblokt, stuitert over de hand van Ruben heen en wordt in het doel gewerkt.

  Een bittere pil maar we moeten door. We krijgen ook een kans om weer op voorsprong te maken, Bart raakt helaas ook de paal. Dit blijkt ons laatste gevaarlijke moment van de wedstrijd. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 1-2 na een geplaatst schot vanaf de rand van de zestien.

  Een onnodige en zure nederlaag tegen een tegenstander waarvan we normaal gesproken moeten winnen. Maar dan hadden we onze kansen af moeten maken. Volgende week is er weer een nieuwe kans, dan spelen we om 14:30 uur uit in Almelo tegen de plaatselijke SV Almelo 2.