• Voorbeschouwing SVI - DOS’37

 • VRIEZENVEEN - Vanavond reist DOS’37 af richting Ittersum, waar op Sportpark De Siggels aan de IJsselcentraleweg nummer 9 in Zwolle, de voetbalvereniging SVI de gastheer zal zijn.

  Tekst : Martin Vos

  Zwaar weer

  DOS'37 heeft in het thuisduel tegen De Merino's niet kunnen brengen wat nodig was, om de veilige 11e plek te verstevigen. Alleen in het begin van de tweede helft creëerde het een overwicht en scoorde gelijk. Het was niet voldoende, want de Veenendalers wonnen deze cruciale ontmoeting met 1-2 en pikten hiermee de veilige 11e plaats in van DOS’37. Hierdoor vertoeft het team van Jeroen Niks en Geerten Brinkman in zwaar weer en vindt het zichzelf, voor het eerst in dit seizoen, terug op de plek waar je niet wilt staan. Deze 12e plaats op de ranglijst verplicht tot degradatiewedstrijden tegen de op een-na-hoogst geëindigde periodekampioen uit de tweede klasse G. Op dit moment is dit ASV Dronten, echter de kans is groot dat zij kampioen worden en dan is de virtuele tegenstander Batavia’90 uit Lelystad.  De 13e plaats op de ranglijst in 1D, welke nu wordt ingenomen door DOS Kampen, verplicht tot degradatiewedstrijden tegen de op een-na-hoogst geëindigde periodekampioen uit de tweede klasse H. Op dit moment is dit Hulzense Boys, echter wanneer zij alsnog kampioen zouden worden, dan wordt Quick’20 uit Oldenzaal de tegenstander. In totaal moeten er dan drie wedstrijden worden gespeeld, door in totaal acht teams, voor slechts een plek in de eerste klasse. Het zou derhalve voor DOS’37 handig zijn zo snel mogelijk boven de nacompetitiestreep te komen….! Voor Hierden wordt het een lastig verhaal om van de enige rechtstreekse degradatieplaats te komen. Met 6 punten achterstand en een beroerd doelpuntensaldo, lijkt het een onmogelijke opgave, aangezien zij tot nu toe slechts twee wedstrijden wisten te winnen.

   

  Spannende titelstrijd

  De strijd om het kampioenschap in 1D is enorm spannend met maar liefst vijf teams die hier aanspraak op maken, waarbij de nummer 5, SVZW uit Wierden, slechts 3 punten achter staat op koploper Nunspeet. DZC’68 uit Doetinchem is voor het kampioenschap buitenspel gezet, maar heeft een troef achter de hand in de vorm van een periodetitel. SDV Barneveld doet nog volop mee, met evenveel punten als SVZW. Koploper CSV Apeldoorn is ineens weer koploper af na de nederlaag bij Nunspeet. De Nunspeters hebben die plek in de directe confrontatie weer overgenomen. De nummer 3 op de ranglijst is DTS Ede die samen met CSV Apeldoorn een puntje achterstaan op de eerste plek.
  DZC’68 en DTS Ede zijn sowieso al verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse en in de strijd om de laatste periodetitel zijn er maar liefst zes teams die hiervoor nog serieus in aanmerking komen, waarbij de beste papieren voor SDV Barneveld zijn. Zij hebben in deze derde periodestand 10 punten, gevolgd door SVZW en Nunspeet met ieder 9 punten, terwijl CSV Apeldoorn, Bennekom en Go Ahead Kampen met ieder 7 punten op het vinkentouw zitten.

 • Historie DOS’37 vs SVI

  Dinsdag a.s. wordt de 18e competitiewedstrijd tussen SVI en DOS’37 gespeeld. De eerste ontmoeting was in de derde klasse B in de KNVB-competitie op zaterdag 21 november 1970 in Vriezenveen, waarbij de brilstand op het scorebord bleef staan. Ook de uitwedstrijd in Zwolle leverde geen doelpunten op. De laatste confrontatie tussen DOS’37 en SVI was op zaterdag 5 maart 2022, waarbij SVI won in een slechte ontmoeting tussen beide teams. SVI was de meest gelukkige en zegevierde met een minimaal verschil: 0-1 door een doelpunt van Twan Zuidmeer, een stief kwartier voor het eind van de wedstrijd. Van de tot nu toe zeventien gespeelde wedstrijden won DOS’37 er acht en SVI won vier keer en vielen er dus vijf gelijke spelen te noteren, waarbij het doelsaldo 25 gescoorde doelpunten voor DOS’37 is en SVI wist tot nu toe tegen DOS’37 16 doelpunten te produceren.

  De wedstrijd op Sportpark De Siggels begint om 20.00 uur en de arbiter deze avond is Wieger Braaksma uit Borne.