• VOORBESCHOUWING HIERDEN 1 - DOS’37 1

 • Door Martin Vos

  Komende zaterdag reizen wij af naar Hierden waar op sportpark Mheenzicht, aan de Dorpshuisweg nummer 9a, de v.v. Hierden onze gastheer zal zijn.

  De mannen van trainer Jeroen Niks en zijn assistent Geerten Brinkman kenden een prima herstel, na de kansloze nederlaag in Doetinchem. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen speelde DOS'37 goed. Het was geconcentreerd, toonde inzet met vechtlust en won bijna alle duels. De Vriezenveners zegevierden in een goede en gelijkwaardige wedstrijd tegen de koploper in de eerste klasse D met 2-1. Dit geeft uiteraard vertrouwen voor het restant van het zware programma en hopelijk kunnen de geel-zwarten dit succes een mooi vervolg geven, te beginnen a.s. zaterdag in en tegen Hierden.

 • Job Derksen één van de uitblinkers tegen GAK
 • Wedstrijd DOS'37 1
 • Hierden maakt gelijk tegen DOS K. (uitslag 1-3 )
 •  

  De v.v. Hierden kende een turbulente start van dit seizoen, met een zegeloos bekeravontuur en drie verloren competitiewedstrijden op rij, waarbij er zelf niet gescoord werd en er 9 doelpunten geïncasseerd werden. De hoofdtrainer trok zijn conclusie en stapte per direct op. Dan zal je zien dat de eerstvolgende wedstrijd meteen in winst wordt omgezet en inderdaad kwam er een 1-3 overwinning op het scorebord in Kampen, waar de Hierdenaren maar liefst 3 x doel troffen tegen DOSK (1-3).

  De v.v. Hierden is een gezellige en ambitieuze vereniging. Spelend in het rood en wit, gelegen in het mooie dorp Hierden, ook wel bekend als het dorp der Kampioenen. De vereniging werd opgericht op 16 december 1954, bij de oprichting had de vereniging in totaal 30 leden, tegenwoordig is v.v. Hierden uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ruim 700 leden en meer dan 100 vrijwilligers.

  Bij de zeven onderlinge ontmoetingen tussen Hierden en DOS’37 is de balans gelijk, met ieder drie overwinningen en een gelijkspel. In de allereerste ontmoeting wisten de Vriezenveners in 2012 nog met 0-1 in Hierden te zegevieren, de drie overige uitwedstrijden gingen allen verloren (3-2, 4-2 en 3-2).

 • Huidige stand Eerste klasse 1D

 • Programma van zaterdag 23 oktober 2021

 •  

  Zaterdag 23 oktober zal scheidsrechter Ben de Jong uit Wijchen om klokslag 15:00 uur blazen voor de aftrap.