• Voorbeschouwing DOS’37-SC Bemmel

 • door Martin Vos

  VRIEZENVEEN - De eerste horde om lijfsbehoud is door DOS’37 genomen, door zondag-tweede klasser SC Westervoort moeiteloos met 3-0 opzij te schuiven. Het was lang geleden dat de mannen van trainer Jeroen Niks zo dominant konden spelen en zich na vier nederlagen op rij weer het zoet der overwinning lieten smaken. Het niveauverschil tussen DOS’37 en SC Westervoort was wel duidelijk en een degelijk spelend DOS’37 had eigenlijk verder moeten uitlopen. Wat dan wel weer fijn was, is dat na zeven wedstrijden op rij, de nul ook weer eens werd gehouden. Opvallend feit was dat alle tweede klassers zaterdag zijn uitgeschakeld in een rechtstreekse confrontatie met een eerste klasser, behoudens DOS Kampen die als tweede klasser WSV Apeldoorn liet degraderen uit de 1e klasse.

  Ondanks het ontbreken van de vaste waarden Senna Silva van der Veen (blessure) en Melvin Kemp (schorsing) liet DOS’37 meteen zien dat men geen zin heeft om volgend seizoen in de 2e klasse te ballen. De eerste horde in de kwartfinale van de nacompetitie is genomen en zaterdag lonkt dan de halve finale tegen SC Bemmel. De Betuwenaren wonnen op hun beurt ook vrij simpel van tweede klasser WVF uit Zwolle, met 2-0. DOS’37 zal tegen deze eerste klasser opnieuw de volle buit moeten grijpen om de finale op neutraal terrein te bereiken. De andere finalist komt voort uit de wedstrijd tussen eerste klasser Hulzense Boys en tweede klasser Gramsbergen. De Hulsenaren versloegen tweede klasser Vroomshoopse Boys pas na strafschoppen en Gramsbergen versloeg de nummer 2 van de zondag 2e klasse G, VVG’25 in Gaanderen met 1-2.   

 • Tegenstander SC Bemmel

  Sportclub Bemmel is opgericht in 1946 en in 1954 werd het eerste elftal kampioen van de afdeling Nijmegen, maar de promotiewedstrijden brachten geen succes. In 1957 werd SC Bemmel alsnog vierdeklasser. In 1959 promoveerde het eerste elftal naar de derde klasse. Daarna ging het bergafwaarts en in seizoen 1966-1967 degradeerde de club terug naar de onderafdeling Nijmegen. In het seizoen 1979-1980 was Bemmel terug in de vierde klasse en na het seizoen 1980-1981 promoveerde de club naar de derde klasse. In het seizoen 2011-2012 behaalde Sportclub Bemmel onder trainer Eugène Marijnissen voor het eerst in haar geschiedenis, middels een promotie via de nacompetitie, de 1e klasse KNVB. SC Bemmel speelt nu al voor het elfde seizoen op rij in deze 1e klasse en toonde zich altijd een stabiele middenmoter, behoudens de seizoenen 2012-2013 en 2017-2018, toen het via de nacompetitie handhaving moest afdwingen. Nét als nu dus in het seizoen 2023-2024, waar het als de nummer 9 van de 1e klasse G de nacompetitie in moest. SC Bemmel wist net als DOS’37 op het eind van de competitie weinig wedstrijden tot een goed eind te brengen, met 13 verliespunten op rij. Totdat zaterdag dus 2e klasser WVF op bezoek kwam en de Bemmelaars weer wat glans op het gelaat kregen.

  Zaterdag 8 juni 2024 DOS’37 - SC Bemmel, aanvang 15:00 uur

  Aanstaande zaterdag is Het Midden opnieuw het decor van een spannende nacompetitiewedstrijd, voor handhaving in de 1e klasse KNVB, tussen DOS’37 en SC Bemmel. De wedstrijd staat onder leiding van het arbitrale KNVB-trio Koen Molenaar, Ivan Weever, Bilal Allioui en zal beginnen om 15:00 uur.