• VOORBESCHOUWING DOS'37 - GO AHEAD KAMPEN

 • Door: Martin Vos

  Het gehavende DOS’37 beleefde vorige week geen prettige voetbalmiddag in Doetinchem. Met geluk bereikten de Vriezenveners de rust met een gelijke stand zonder een echte doelrijpe mogelijkheid te hebben gecreëerd, waarbij vervolgens alles volledig fout ging. DZC’68 was duidelijk beter en won terecht met 4-0. Dit resultaat liet niets aan duidelijkheid over voor DOS'37, die tevens afscheid moest nemen van Tim Sickman, die door een blessure zijn schoenen aan de wilgen hing. Hopelijk kunnen de mannen van trainer Jeroen Niks zaterdag de rug rechten en een resultaat halen.

 • Dyon Kleppe maakt de 3-0 tegen De Merino's
 • De wedstrijd
 • DOS'37 speler Menno Kamphuis kopt de bal
 •  

  Historie DOS’37 vs Go Ahead Kampen

  DOS’37 en Go Ahead Kampen zitten dit seizoen voor de 15e keer bij elkaar in de KNVB-competitie. In 1948 was de allereerste confrontatie tussen DOS’37 en Go Ahead Kampen in de 4e klasse KNVB, waarbij DOS’37 met 2-1 won. De return eindigde in 1949 in 0-0. In de zestiger jaren zat men drie keer bij elkaar in de competitie van de 3e klasse (1962 t/m 1965), waarbij Go Ahead in 1965 promoveerde naar de 2e klasse. Het duurde liefst 33 jaar tot de volgende confrontatie in het seizoen 1998-1999 in de 2e klasse KNVB, waarbij Go Ahead beide ontmoetingen met 3-2 wist te winnen. Vorig seizoen was de ontmoeting tegen Go Ahead Kampen de laatste thuiswedstrijd voor DOS’37 en gooide het coronavirus opnieuw roet in het eten. Deze wedstrijd werd een prooi voor de Kowetters, door DOS’37 met duidelijke cijfers te verslaan. Na een voorsprong van 2-0 was DOS'37 op weg naar een ogenschijnlijke zege. Maar na afloop stond met keiharde cijfers een 2-4 stand op het scorebord. Go Ahead bleef geloven in haar eigen speelwijze. Mede door een grote terugval van DOS’37 in de tweede helft, gingen de drie punten in de bus mee richting de Hanzestad.

  Zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe prijzen, met een driepunter als prooi voor de winnaar.

 • Team van de week JO9-1

 •  

  Wederom is er weer een team van de week aankomende zaterdag tegen Go Ahead Kampen. Zaterdag mogen de spelers van JO9-1 aantreden als team van de week.

  Het team zal samen met hun grote voorbeelden het veld betreden en zal in de rust een leuke activiteit doen op het hoofdveld.

  DOS’37 JO9-1 bestaat uit 7 jongens en 2 meisjes.

  Donderdag met de training kwamen Twan Schoonewille en Wout Kikkert van het eerste elftal op bezoek om te kijken en wat vragen te beantwoorden.

   

  Vervolgens mochten ze nog even op de foto met de 2 spelers van het eerste!

 • Wij wensen ons Eerste elftal en team JO9-1 heel veel succes zaterdagmiddag.