• Voorbeschouwing Diepenveen - DOS’37

 • door Martin Vos

  VRIEZENVEEN - DOS ’37 speelt dinsdag 21 november de tweede knockoutwedstrijd in de Districtsbeker van de KNVB, een uitwedstrijd tegen zondag vierde klasser Diepenveen. Opnieuw dus een uitwedstrijd in KNVB-bekerverband voor de geel-zwarten, de zesde op rij…..je verzint het niet! Om 20:30 uur wordt er afgetrapt op het sportpark De Zunnebargh in Diepenveen.

  DOS’37 startte het bekerseizoen in de poulefase met twee winstpartijen (3-1 tegen De Zweef en 7-1 tegen ON) en een gelijkspel in Hulsen (3-3). De eerste knockoutwedstrijd verliep een stuk moeizamer in en tegen Zeewolde, de koploper en winnaar van de eerste periodetitel uit de 3e klasse C. DOS’37 vertrok uit de polder met een 2-4 overwinning op zak en treft nu zondag vierde klasser Diepenveen, zoals vermeld opnieuw in een uitwedstrijd. De vierdeklasser won in de poulefase met 5-1 van zondag vijfde klasser Wesepe, met 0-4 van zondag vierdeklasser Lettele en met 3-1 van zondag derde klasser SC Overwetering. In de eerste knockoutwedstrijd wist de Sallandse ploeg onder de rook van Deventer, voor een heuse stunt te zorgen, door zondag eerste klasser Dalfsen (competitiegenoot van DOS’37) te elimineren, met 3-2. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman zijn dus gewaarschuwd voor deze ‘reuzendoder’.

  Historie Diepenveen vs DOS’37
  Diepenveen en DOS’37 hebben geen onderlinge historie.

  Geschiedenis Diepenveen
  Diepenveen is een onderdeel van DSC, een Nederlandse omnisportvereniging uit Diepenveen, opgericht in 1935. Initieel bestond de vereniging uit twee afdelingen, te weten voetbal en gymnastiek. Anno 2023, zijn er in de loop van de tijd, de nodige afdelingen bijgekomen. Achtereenvolgens waren dit handbal (1947), volleybal (1973), badminton (1973), tafeltennis (1981), biljart (1986), jeu de boules (2007) en Nordic sports (2011), waarbij laatstgenoemde sport dit kalenderjaar op eigen benen is gaan staan. Waarmee het totaal aantal afdelingen van 9 op 8 is gekomen. Het eerste voetbalelftal van de club speelde vier jaar op rij in de 3e klasse KNVB, maar speelt nu in de vierde klasse zondag, nadat men vorig seizoen degradeerde uit de 3e klasse, na een beslissende nederlaag in de nacompetitie tegen Groen Wit (1-3). Diepenveen is koploper in de vierde klasse en kan zondag a.s. de eerste periodetitel in de wacht slepen, mits er niet verloren wordt van de nummer 2 SC Klarenbeek. Geel en zwart zijn de clubkleuren van Diepenveen, het tenue bestaat uit een geel shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. De voetbaltak kent 28 voetbalteams.

  Diepenveen 1 - DOS’37 1
  Dinsdag 21 november 2023 speelt DOS’37 in en tegen Diepenveen haar tweede knockoutwedstrijd in de districtsbekercompetitie van het district Oost, aanvang 20:30 uur op sportpark De Zunnebargh. De wedstrijd staat o.l.v. scheidsrechter Erwin Heijmeriks uit Emst.