• Voorbeschouwing bekerduel Wilhelminaschool-DOS’37

 • Dinsdagavond speelt DOS’37 in de tweede knockoutronde van de districtsbeker Oost in Hengelo, waar Wilhelminaschool op sportpark De Vikkerhoek, aan de Kanaaldijk nummer 12 de gastheer zal zijn.

  Na als tweede zijn te geëindigd in de poulefase met een nederlaag tegen poulewinnaar SVZW en winstpartijen op Stevo en Enter Vooruit, schakelde DOS’37 in de eerste knockoutronde zondag vierdeklasser BSC Unisson uit. De volgende tegenstander is Wilhelminaschool uit Hengelo, die uitkomt in de derde klasse D zaterdag en daar momenteel de 8e plaats bekleedt, met 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 3 nederlagen. In de bekercompetitie rekenden zij af met UDI (0-4), Achilles E (1-1), ATC’65 (5-2) en FC Aramea (0-4). De winnaar van dit duel slaat de tussenronde over en belandt meteen in de 1/16e finales. Dan wordt het extra interessant, daar dan ook de overige teams uit district Oost geloot kunnen worden. Tot en met de huidige ronde tegen Wilhelminaschool, was de loting nog gericht op 3 verschillende regio’s, waardoor er niet geloot kon worden tegen o.a. Hulzense Boys, WHC Wezep of de Nijmeegse, Kamper of Zwolse clubs. De vier halve finalisten zijn volgend seizoen verzekerd aan deelname aan de grote KNVB-bekercompetitie, waarbij in de tweede ronde ook de betaald voetbalclubs zullen instromen. 

  Dat er in bekerwedstrijden tegen lager geklasseerde teams met de rem erop gespeeld kan worden, is vorige week weer eens bewezen, dat dit vaak niet goed uitpakt. Toen ging 1e klasser SVZW in deze tweede knockoutronde de bietenbrug op, tegen 3e klasser SV Vasse. DOS’37 zal dus gewoon volle bak moeten spelen in Hengelo, waar scheidsrechter Henk van der Weide uit Goor, om 20.00 uur zal blazen voor de aftrap.

 • Het programma voor de regio-poule van DOS’37 ziet er als volgt uit:

  Knock-Out-SR3 district Oost

  Gespeeld

  Vasse − SVZW 3-2

  Speeldatum: 22 november

  Tubantia − Barbaros 

  MVV'29 − Vroomshoopse Boys 

  FC Trias − AZSV 

  DETO − Grol 

  Wilhelminaschool − DOS'37

  Achilles'12 − Gramsbergen

  ON − Quick'20 

  Rigtersbleek − Bruchterveld

  AZSV 2 − Bon Boys 

  Speeldatum: 24 november

  Vogido − Longa'30 2 

  Markelo − RKZVC 

  Vrijgeloot

  Longa'30 1

   

  Tussenronde district Oost

  Speeldatum: 17 december 

  Longa'30 -  Rigtersbleek/Bruchterveld

  FC Trias/ASZV - De Paasberg/Concordia W.

   

  1/16e finales district Oost

  Loting: 21 december

  Speeldatum: 18/19 februari

   

  1/8e finales district Oost

  Loting: 22 februari

  Speeldatum: 14/15/16 maart

   

  Kwartfinales district Oost

  Loting: 22 maart

  Speeldatum: 8/9/10 april

   

  Halve finales district Oost

  Loting: 22 maart

  Speeldatum: 6/7 mei

   

  Finale district Oost

  Speeldatum: 17/18 mei