• Update 1e elftal DOS’37 seizoen 2020/2021

 • De huidige voetballoze periode hadden velen binnen onze vereniging zich anders voorgesteld. De huidige stand is de eindstand geworden, dit betekent dat we voor de vierde jaargang op rij op de 8e plaats zijn geëindigd, dit mede dankzij de goede serie na de winterstop. Inmiddels gaat de blik op volgend seizoen en zal er hopelijk in juni 2020 gestart kunnen worden met een trainingsblok van de voorlopige selectie onder leiding van de nieuwe technische staf.

  Spelers

  Enkele weken geleden maakten een drietal vaste waarden uit ons 2e elftal, Danny Kikkert en de gebroeders Willem en Wietse van ‘t Spijker bij de TC kenbaar dat ze graag willen aansluiten in de voorbereiding van het 1e elftal van het komende seizoen. Willem en Danny richten zich op een positie in de laatste linie, daar waar Wietse een plekje op het middenveld wil bemachtigen. Zij willen de kans grijpen om het trainersduo Knobbe en Niks te overtuigen van hun kwaliteiten en een plekje in de selectie veroveren. Daar tegenover staat het plotselinge vertrek van de zeer gewaardeerde centrale verdediger Maik Poelakker. Maik heeft een andere baan en door organisatorische verandering bij zijn werkgever is hij op een groot aantal trainingsdagen en zaterdagen onbeschikbaar voor DOS’37 1. Maik vond dit zelf een ongewenste situatie en nam daarom contact op met TC waarna in onderling overleg is besloten om afscheid van elkaar te nemen. Maik zal terugkeren naar zijn oude club Luctor et Emergo te Almelo.

  De Technische Commissie heeft vervolgens in haar schaduwlijst gekeken of er nog een multifunctionele speler kon worden toegevoegd om de selectie adaptief te maken op meerdere spelsystemen. Deze hebben wij gevonden in de persoon van de 28-jarige Shakki Mohamed. Shakki stond al langere tijd op onze schaduwlijst, maar tot op heden lagen de prioriteiten op andere posities. Mede door de toevoeging van Danny en Willem aan de voorselectie zijn we van mening dat we een ander type speler nodig hadden om onze voorselectie te complementeren.

  Shakki is een speler die is opgegroeid in Den Ham en daar tot zijn verhuizing naar Zaandam de jeugdelftallen bij de plaatselijke VV Den Ham heeft doorlopen. In Zaandam heeft Shakki nog enige tijd voor de VV Haarlem gespeeld in haar jeugdopleiding. Shakki voelde zich echter niet helemaal thuis en is terugverhuisd richting Den Ham. Shakki maakte in maart 2011 zijn debuut als buitenspeler in Den Ham 1, dat toentertijd onder leiding stond van Henk Mennegat . Vervolgens vertrok Shakki i.v.m. zijn werksituatie richting sv Dedemsvaart zondag , om de afgelopen 6 seizoenen te spelen voor de VV Hoogeveen in de Hoofdklasse op zondag. De inmiddels in Vroomshoop wonende Shakki had in zijn omgeving kenbaar gemaakt dichter bij huis te willen voetballen op niveau en zo kwam DOS’37 in beeld. Shakki is multifunctioneel inzetbaar op beide flanken en daarom met zijn ervaring, persoonskenmerken en specifieke kwaliteiten een mooie aanvulling voor onze 1e selectie.

  Staf

  De begeleiding rondom het 1e zal volgend seizoen ook de nodige wijzigingen kennen. Henri Veenhuizen heeft te kennen gegeven te willen stoppen als leider na een aantal mooie en succesvolle jaren. De TC wil Henri bedanken voor zijn inzet en hoopt hem spoedig terug te zien in een andere rol binnen onze vereniging. Voor het komende jaar zullen Bertran Minkjan en Gerreld Nijkamp gezamenlijk het stokje overnemen van Henri. Beiden zijn bekenden binnen onze vereniging, en staan te boek als echte “Dossers”. Bertran is met name bekend van zijn mooie jaren in het 3e elftal, eerst als speler en later als leider en gangmaker. Gerreld heeft natuurlijk jaren de rol als secretaris in het bestuur vervuld en kent de 1e klasse op zijn duimpje. Gerreld is daarnaast met zijn ervaring en rust een mooie aanvulling op de aangetrokken technische staf. Martin Kottier zal verbonden blijven aan het 1e elftal als materiaalman.

  Fysio/Verzorging

  We zullen als vereniging afscheid nemen van Alberto Webbink als verzorger van het 1e elftal. In samenwerking met Fysio Twenterand wordt er achter de schermen gewerkt aan een goede invulling die zo goed als rond is. De invulling zal bestaan uit een verzorger/fysiotherapeut die het 1e en 2e elftal begeleid op trainingsavonden en op zaterdagochtend een sportspreekuur heeft voor de gehele vereniging. Tevens zal deze fysio op zaterdag aanwezig zijn bij wedstrijden van het 1e elftal.

  Daarnaast zal er vanuit Fysio Twenterand op dinsdagavond hersteltrainingen worden gegeven. Spelers kunnen zich hiervoor via hun trainer aanmelden.