• SV Wissel JO10-1 vs DOS ’37 JO10-1

 • Na een uitmuntende eerste seizoenshelft met uitsluitend overwinningen, m.u.v. het legendarische gelijkspel (11-11) in Mariënheem, mogen we het dit jaar een klasse hoger proberen. Ook dat gaat tot dusver prima, met 6 punten uit de eerste twee wedstrijden.

  Op deze schrikkeldag staat echter de 2e knock-out ronde van de beker op het programma. We mogen hiervoor in Epe (!) op komen draven tegen SV Wissel JO10-1. Ze hadden deze ronde bereikt door een afgetekende 24-0 tegen Hattem, we waren dus gewaarschuwd.

  Iedereen was keurig op tijd aanwezig, zodat we rond 8.15 uur richting de Veluwe konden vertrekken. Bij aankomst in Epe was alleen de kantinejuffrouw nog maar aanwezig, we waren dus mooi op tijd!
   
  Na een uitgebreide warming-up konden we om 10.00 uur gaan beginnen aan het vervolg van ons bekeravontuur. Het had er alle schijn van dat beide teams nog niet helemaal wakker waren, Boaz was de eerste die wakker schrok van een geschonken kans; 0-1! Dat doelpunt had Wissel blijkbaar nodig om ook wakker te worden. Onze verdedigers, Kem en Fedde, moesten vol aan de bak om schade te voorkomen. Dat lukte, ondanks een paar prachtige reddingen van Delano, helaas niet. Na het 1ste kwart keken we tegen een terechte 3-1 achterstand aan.

  In het 2e kwart kwam Appie in het veld voor Chris. Dit gaf ons iets meer aanvallende kracht, maar toch liep Wissel uit naar een 5-1 voorsprong. Een achterstand, dát hadden onze jongens al een tijdje niet meer meegemaakt en de koppies begonnen een beetje te hangen. Totdat in de laatste seconde voor de rust Boaz de 5-2 op het scorebord schoot!

  In de rust zette Tom de poppetjes nog even weer op de plek en kwam Chris in het veld voor Keith. Onder luide aanmoedigingen van de meegereisde ouders schoten we uit de startblokken! Appie krulde de 5-3 tegen de touwen en Kem hagelde direct daarna de 5-4 door het net. De 5-5 hangt nu nadrukkelijk in de lucht, als dat lukt gaan we erover! Door een beetje knullig balverlies eindigen we echter met een 6-4 stand het 3e kwart.

  Fedde verlaat het laatste kwart het veld voor Keith en met de moed der wanhoop gaan we op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas maakt Wissel  er in een tegenstoot 7-4 van, nu lijkt het duel toch wel écht gespeeld. Maar Boaz prikt vanaf de achterlijn de 7-5 binnen, kan het dan tóch nog…? Met het bloed in de oren vol gas op de aanval dan maar en een minuut voor tijd tekent Appie voor de 7-6!! Een bloedstollend minuutje volgt, maar de 7-7 zit er jammer genoeg niet meer in.

  SV Wissel wint, uiteindelijk wel terecht, deze wedstrijd en bekert dus verder. Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren, helaas was dat net niet genoeg. Maar we kunnen weer een paar leermomenten bijschrijven, da’s ook niet verkeerd natuurlijk… 😉

  Bedankt weer jongens!