• Succesvolle online #Blijfthuisvoetbalquiz DOS’37

 • We gaan even terug naar vrijdag 1 mei jongsleden..
  Op deze avond vond de eerste en hopelijk ook laatste online voetbalquiz plaats voor de intimi van DOS’37, waaronder diverse spelers van verschillende seniorenteams maar ook bestuursleden en trouwe supporters. De voetbalquiz bestond 100 vragen, waaronder meerkeuze- maar ook open vragen. Als afsluiter uiteraard een bierronde.

  Om 19:32 uur kondigde organisator Arjan Laarman aan dat het bijna zover was en dat de quiz precies om klokslag 20:00 uur zou gaan starten.

  Voorafgaand door een korte instructiefilm op de
  appgroep en een kort ‘woordje’ door bestuurslid Rik Wessels om iedereen veel
  succes te wensen kon het startsein gegeven worden!

  De eerste prijs was een waardebon van Het Wapen van Vriezenveen en een mooie, door onze Supportersvereniging beschikbaar gestelde, DOS’37 sjaal. De laatste plaats is de poedelprijs en in de bierronde waren 2 kannen bier te winnen, te besteden in de kantine van DOS’37. De waardebon, de poedelprijs en de 2 kannen bier werden aangeboden door het bestuur van DOS’37.

  De sfeer zat er al snel goed in, ondanks dat het online was. De appgroep werd ondertussen gevuld met vele foto’s van (uiteraard) groene rakkers en andere lekkernijen.

 • Ook kwamen er diverse andere reacties vanuit de deelnemers:
  “Pfffff Hersenkrakertjes hoor!“ “Pittig. Maar top gedaan jongs!” “Mooi maar was zeker pittig….knap geregeld boys”. Zelfs de voorzitter van DOS’37  plaatste bericht “Moeilijk en 10 seconds of fame”.  Met andere woorden, hij stond 10 seconden bovenaan in deze voetbalquiz!

  Iedereen was er wel over eens, dat je niet zomaar wint met deze quiz. Je moet net als bij een spannende voetbalwedstrijd strijd leveren om de punten binnen te halen. Tegen 21:15 uur was iedereen klaar met de eerste gedeelte van de quiz. Nu kwam, voor de meeste deelnemers, de allerbelangrijkste ronde…DE BIERRONDE! De bierronde bestond uit 10 foto’s van 2 bekende voetballers die zijn samengevoegd tot één.

   

 • 1.Huntelaar en Zlatan 2. Van de beek en de Vrij 3. Ziyech en Blind 4. Wijnaldum en Babel 5. Brama en Karsdorp 6. De Bruyne en F. de Jong 7. Neymar en Mbappe 8. Salah en Dessers 9. Fellaini en van Dijk 10. Strootman en Bale

  In deze ronde konden de deelnemers 2 kannen bier
  winnen en dus was iedereen gefocust, om deze  prijs in de wacht te slepen. Om 21:19 uur werd
  de foto online gezet en had iedereen een half uur de tijd om alle namen in te
  vullen en naar de organisatie te sturen.

  Om klokslag 22:00 uur…of was het iets later? Rik Wessels had zijn speech nog niet klaar, maar uiteindelijk om 22:04 uur werd de prijsuitreiking gedaan. Uiteraard met een groot compliment en een dankwoord richting de organisatoren, Dennis Roelofs, Jan Meijerink maar met name naar Arjan Laarman die hier heel veel werk in heeft gestopt hebben. Heren nogmaals dank! Uiteindelijk werd om 22:09 uur de winnares bekend gemaakt. U leest het goed, een vrouwelijke winnaar tussen al dit mannelijke voetbalgeweld; Jitske Oord ging met er de hoofdprijs ervan door. Het was een nek aan nek race met Niek Smelt, die uiteindelijk 2de werd en Robin vd Noort werd 3de in deze online voetbalquiz. De poedelprijs was voor onze trouwe kantine baas Jan Aalderink.

  Nu nog de uitslag van de bierronde. In totaal kon je hier 20 punten mee verdienen en slechts 1 persoon had alle foto’s goed geraden en dus het maximaal aantal punten. Roy Broekate van het 6de oftewel de Ultra’s was zeer verdiend de winnaar van het goddelijke nat… Richard Hoekstra werd tweede met 19 vragen goed en Derde plek waren er meer… maar Stan Hoff was de snelste met 18 goed!

  Om 22:15 uur kwam er  uiteindelijk een einde aan deze leuke ‘voetbal’ avond en uiteraard werd er door iedereen nog 1 ‘gedopt’ en daarna vermoedelijk nog wel een aantal…

  Hopelijk zien we jullie allemaal snel weer bij de mooiste club van Vriezenveen DOS’37.