• Opnieuw winst voor DOS’37 tegen Enter Vooruit

 • Vriezenveen - DOS’37 moest het zaterdag opnemen tegen een oude bekende uit de voorrondes van de KNVB-districtsbeker van dit seizoen. In deze bekerontmoeting werd er moeiteloos met de Enternaren afgerekend door de Vriezenveners, middels een afgetekende 4-0 overwinning.

  Enter Vooruit wilde natuurlijk revanche nemen in Vriezenveen en DOS’37 hield hier terdege rekening mee. Echter was het begin van de wedstrijd weer helemaal voor de geel-zwarten en had het in no-time de wedstrijd al kunnen beslissen, mede door veelvuldig slordig uitverdedigen van de Enterse defensie.

  DOS’37 kwam al vroeg op voorsprong tegen Enter Vooruit.
  DOS’37 moest het deze middag stellen zonder de geblesseerde routiniers op het middenveld, Sander Thomas en aanvoerder Michel Kamphuis. In de 4e minuut werd Ronald te Morsche neergehaald door de keeper van Enter Vooruit en dus gaf de prima leidende Vriezenveense arbiter Niels Mulder een strafschop voor de thuisploeg. Enter-doelman Nijhof werd hierbij wel gespaard met het ontvangen van een gele prent. Ronald te Morsche ging zelf achter de bal staan en schoot hem keurig en onhoudbaar in de hoek en dus meteen al de 1-0 op het scorebord. DOS’37 bleef aanzetten en ging op zoek naar meer doelpunten, maar het afronden van kansen ging in de eerste helft niet bepaald van een leien dakje. Zo kregen ze een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar tot het maken van doelpunten kwam het echter niet.

  Uitgedeelde cadeaus vergeten uit te pakken
  Eerst was er de kans in minuut 23, waarbij een voorzet van Glenn Jansen door Hidde Boers maar net langs het doel werd gekopt. Vervolgens in minuut 26 kreeg de aanvoerder van deze middag, Ronald te Morsche een bal van de Enterse keeper op een presenteerblaadje aangeboden, maar Te Morsche schoot de bal slap tegen hem aan en in de rebound schoot Senna Silva van der Veen de bal ook nog eens tegen de keeper aan. Daarop volgde meteen nog een kans van Hidde Boers, die vrij in kon schieten, maar ook nu geen doelpunt. De Enterverdedigers deelden vele cadeaus uit, maar de DOS-aanvallers weigerden deze uit te pakken. En zo bleef het slechts 1-0 in het voordeel van de Vriezenveners.

  Enter Vooruit komt op gelijke hoogte
  Een oude voetbalwet trad daarna weer in op Het Midden! Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat onherroepelijk wel en zo was het in dit geval dus ook, tot ergernis van zowel selectie als toeschouwers van DOS’37. Enter Vooruit maakte de gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helft. Uit een corner kon Sander Jansen vrij inschieten en zo was het plotseling 1-1 in Vriezenveen en dit was tevens de ruststand. Met een kater aan de thee beginnen, dat werd even slikken voor geel-zwart.

  Na rust slordig voetbal aan beide kanten
  Het werd er qua veldspel na de thee niet beter op. Aan beide kanten werd er niet meer gevoetbald en hadden de spelers veel balverlies. De nauwkeurigheid in de passing ontbrak en de bal drie keer rondspelen bleek een lastige opgave voor de 22 acteurs. Enter Vooruit probeerde het met lange ballen en DOS’37 probeerde wel haar verzorgde spelletje te spelen, maar de eindpasses waren te slordig, dus bleef het lang spannend in Vriezenveen, tot aan de 80e minuut.

  Twee late doelpunten zorgen voor de winst
  Met het inbrengen van Mark van Pijkeren en Shakki Mohamed probeerden de DOS-trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman de bakens te verzetten. En het bleek weer een gouden hand van wisselen, want een stief kwartier later viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. In de 79e minuut werd de stand 2-1 in Vriezenveen. Een mooie voorzet van Mark van Pijkeren werd door Ronald te Morsche goed binnen getikt, waarna de DOS-aanhangers ook weer opleefden. Dit was nog niet de eindstand, want een minuut voor het eind van de reguliere speeltijd, nog maar een wissel inbrengen, want je weet maar nooit, zal het technisch duo hebben gedacht. Marnick Fokke werd in het veld gebracht voor Glenn Jansen en nog maar koud in veld kon hij één op één naar de keeper. Goed voorwerk van Senna Silva van der veen op het middenveld en zo kon Marnick Fokke alleen op de keeper af en hij maakte beheerst de 3-1 voor DOS’37. Dit was dan uiteindelijk tevens de eindstand in Vriezenveen, in een wedstrijd waar het venijn (en de beslissende doelpunten) duidelijk in de staart zat. Koud was het sowieso op Het Midden, maar de zevende zege op rij voor DOS’37, verwarmde menig geel-zwarte hart.

  Periodetitels gaan over 12 wedstrijden
  Menigeen dacht na afloop dat DOS’37 door deze zege de eerste periode binnen had gehaald in de tweede klasse J, inclusief de regionale krant in het oosten des lands. De echte kenners wisten uiteraard wel beter, daar deze klasse slechts 13 teams kent, dus een oneven aantal, waardoor de competitie dan uit twee periodes bestaat van elk 12 wedstrijden. Twee periodekampioenen derhalve en het team die het hoogst eindigt in de eindstand, zonder periodetitel of kampioenschap op zak, mag dan ook deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse KNVB. Om dan het promotie-/degradatie-verhaal maar even af te maken, de nummers 13 en 12 degraderen dit seizoen rechtstreeks naar de derde klasse KNVB, terwijl de nummers 11, 10 en 9 een nacompetitie gaan spelen voor klassenbehoud, tegen de periodekampioenen uit de derde klassen.

  Dinsdag bekeren
  De zegereeks van de mannen van de trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman duurt maar voort in deze competitie. Dinsdagavond mogen ze alweer spelen in Hengelo tegen zaterdag derdeklasser Wilhelminaschool, om te proberen ook in de competitie van de districtsbeker een ronde verder te komen.

  Wedstrijdstatistieken

  Wedstrijd: DOS’37 - Enter Vooruit 3-1 (1-1)

  Doelpunt : (5’) 1-0 Ronald te Morsche, (45’) 1-1 Sander Jansen, (79’) 2-1 Ronald te Morsche, (91’) 3-1 Marnick Fokke

  Scheidsrechter : Niels Mulder uit Vriezenveen

  Gele kaarten: Geerten Brinkman (ass.trainer DOS’37), Marnick Fokke (DOS’37)

  Rode kaarten : geen

  Aantal toeschouwers : 300

  Bijzonderheden: Marnick Fokke wordt 1 minuut voor tijd ingebracht, scoort 1 minuut later zijn 1e doelpunt in DOS 1 en ontvangt 1 minuut later zijn 1e gele kaart dit seizoen, voor het 1 meter wegtikken van de bal….
  De top drie van de topscorerslijst in de 2e klasse J is geel-zwart gekleurd : 1e Ronald te Morsche (6x), 2e Hidde Boers (6x), 3e Senna Silva van der Veen (5x)

  Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Martijn Olde Olthof, Job Derksen, Twan Schoonewille, Hidde Boers (59’ Mark van Pijkeren), Koen Nijkamp (59’ Shakki Mohamed), Glenn Jansen (89’ Marnick Fokke), Stijn Kuiper (78’ Wout Kikkert), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche ©

  Bekijk hieronder de foto's van DOS'37 - Enter Vooruit door Jeroen Tempert.

  Foto's DOS'37 - Enter Vooruit (3-1)