• Opnieuw ruime nederlaag voor de Ultra’s

• Na een week vrijaf staan we vandaag aan de aftrap in Nijverdal tegen het zesde elftal van SVVN. Met enkele gastspelers reizen we af om deze wedstrijd te spelen. In de volgende opstelling trappen de Ultra’s af:

Ruben

Menno – Eric-Jan – Matthijs – Thom

Marco – Jesse – Richard – Niels

Leon – Gerwin

Wissels: Arjan, Bart, Gino en Ruud.

Op een drassig veld starten we de wedstrijd. Na een seconde of acht blijkt de bal van de thuisploeg te zacht, een andere goede bal heeft de thuisploeg niet, waardoor we de wedstrijd spelen met een bal van ons. Het spel golft op en neer, ons spel is niet heel goed, het is helaas de thuisploeg die de eerste goal maakt. Na een schot, die door Ruben wordt tegengehouden, wordt de rebound binnen geschoten.

Daarna krijgt Leon, na een goede pass van Richard, een mogelijkheid, maar de keeper van SVVN houdt de bal met de benen tegen. De 2-0 en 3-0 komen snel daarna. Een fout van Matthijs leidt de 2-0 in en de 3-0 is een gelukkig doelpunt die onder de hand van Ruben doorgaat. Voor rust krijgen we nog de kans om iets terug te doen maar een vrije trap van Leon wordt op een knappe wijze tegengehouden.

In de rust worden een paar omzettingen gedaan: Thom en Marco verlaten het veld en Gino en Ruud komen voor hen in de plaats. We proberen om de bal rond te laten gaan maar er zitten veel slordigheden in het spel. In de omschakeling blijft de thuisploeg gevaarlijk. Eén van deze omschakelmomenten levert een penalty op waarbij Eric-Jan een aanvaller van SVVN neerlegt. Dit betekent de 4-0.

De thuisploeg vindt het daarna prima, wij gaan op zoek naar doelpunten, we krijgen enkele mogelijkheden, maar een doelpunt leveren schoten van Gino en Ruud nog niet op. Toch komt de eretreffer er wel. Na een individuele actie weet Gino de bal knap geplaatst in de verre hoek te schieten. Een kleine opsteker in een wedstrijd die we het liefst snel willen vergeten.

De eerstvolgende wedstrijd is, als alles doorgaat, op zaterdag 4 december. Dan spelen we om 14:30 uur in Rijssen, uit bij Excelsior’31 11.