• Onnodige nederlaag in eerste wedstrijd van 2022

 • In deze eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gaan we bij bezoek bij een bekende tegenstander: het zevende team van Enter Vooruit. Op het vertrouwde veld over het bruggetje is de aftrap om 14:30. In de volgende opstellingen staan we aan de aftrap:

  Ruben

  Mark – Remon – Eric-Jan – Han

  Niek – Richard – Matthijs – Thom

  Leon – Bas

  Wissels: Bart, Jack en Marco.

  In het begin van de wedstrijd worden we een beetje overlopen. Enter Vooruit combineert makkelijker en verlegt het spel steeds van links naar rechts. Ze krijgen ook enkele mogelijkheden, gelukkig levert dit geen doelpunt op.

  Na een kwartier, twintig minuten komen we beter in ons spelen en krijgen we ook enkele mogelijkheden, een paar afstandsschoten van Matthijs en Richard en een kopbal van Leon, dit geeft aan dat er deze wedstrijd wel wat in zit. Het spel golft op en neer waardoor het een leuke wedstrijd is op één moment na. Matthijs wordt door een lompe actie van een speler van Enter Vooruit uit de wedstrijd geschopt. De scheidsrechter grijpt alleen in door te fluiten voor een overtreding.

  Toch gaan we niet met een doelpuntloze tussenstand rusten. Na een kluts in de zestien wordt de bal via Ruben in het doel gewerkt. Na rust komen Jack en Marco in het veld voor Mark en Thom.

  In de eerste periode na rust zijn wij de betere partij alleen belonen we onszelf niet. Enkele mogelijkheden worden door de keeper gered of door ons over of naast geschoten of vroegtijdig onderbroken. De eerste keer dat de thuisploeg in de zestien van ons komt is het raak. Na een voorzet wordt de bal via een diagonaal hobbelschot in de verre hoek gewerkt.

  Nu staan we voor een nog lastiger opgave. Toch geven we de moed op, we blijven het proberen, maar de organisatie van de thuisploeg staat goed genoeg om ons van scoren af te houden. Zelf zijn ze een paar keer dichtbij een derde goal maar tot twee keer toe is de paal de reddende engel voor ons.

  Een treffer zit er helaas niet in in deze wedstrijd. Het laatste moment in de wedstrijd is een vrije trap van Remon die via de binnenkant van de paal niet in het doel gaat. Een 2-0 nederlaag als start van 2022. Volgende week is er een nieuwe speelronde met nieuwe kansen waarin we tegen PH mogen proberen de eerste drie punten van 2022 te pakken. Om 12:45 uur is de aftrap in Vriezenveen.