• Moeizame bekerwinst DOS’37 op Diepenveen

 • Diepenveen - De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman moesten wederom een uitwedstrijd spelen in de beker. Dit keer tegen zondag vierde klasser Diepenveen, een volslagen onbekende tegenstander voor de geel-zwarten. Bij DOS’37 maakte Michel Drent zijn officiële debuut en door de opgelopen blessures afgelopen zaterdag van Melvin Kemp (gebroken pols) en Ronald te Morsche (hamstring), moesten de trainers het team aanpassen ten opzichte van de laatste wedstrijd. Sander Thomas begon in de spits, Twan Schoonewille mocht weer op het middenveld plaatsnemen en Marnick Fokke speelde deze wedstrijd als linksback.

  DOS’37 begon goed aan de wedstrijd met wederom veel balbezit, maar toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Een onverwacht schot van een speler van Diepenveen werd door Michel Drent vakkundig over het doel verwerkt in minuut 10. De opdracht van de thuisploeg was, om zo compact mogelijk te spelen tegen DOS’37. Diepenveen stond het eerste half uur goed te verdedigen. DOS’37 probeerde het wel, maar tot echte grote kansen kwam het niet in de eerste helft. Alleen in minuut 43 kwam Marnick Fokke mee op en zijn schot ging rakelings langs de paal en zo ging men rusten met een 0-0 stand.

  De tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. DOS’37 had veel balbezit en Diepenveen stond goed te verdedigen deze avond. Tien minuten na rust kreeg Sander Thomas een grote mogelijkheid, toen hij de bal kreeg aangespeeld, maar zijn schot ging over het doel. Jeroen Niks en Geerten Brinkman moesten iets bedenken, om de hechte verdediging te kraken van Diepenveen. Onder andere werd Rick Dasselaar ingebracht in de spits en hij zou uiteindelijk de matchwinnaar worden van deze bekerwedstrijd. De Vriezenveners hielden veel balbezit, maar konden gewoonweg geen goede kansen creëren tegen Diepenveen. De tot nu toe beste kans van de wedstrijd was in minuut 83. Mark van Pijkeren kreeg de bal en zijn schot belandde tegen de linkerkant van de paal en zo bleef het met nog 10 minuten spelen 0-0. Er waren nog ongeveer 5 minuten te spelen, om strafschoppen te voorkomen, toen de veldverlichting uitging, maar gelukkig werd dit snel verholpen. Na deze korte onderbreking werd Rick Dasselaar vrijgespeeld in de zestien en hij wist de bal beheerst in het doel te schieten en zo won DOS’37 alsnog deze moeizame bekerwedstrijd met 0-1. Op naar de volgende ronde en hopelijk dit keer een thuiswedstrijd voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman.

  Wedstrijdstatistieken

  Wedstrijd: Diepenveen - DOS’37 0-1 (0-0)

  Doelpunt: (92’) 0-1 Rick Dasselaar

  Scheidsrechter: Niels Mulder uit Almelo

  Gele kaarten: geen

  Rode kaarten: geen

  Aantal toeschouwers: 100

  Opstelling DOS’37: Michel Drent (k), Glenn Jansen, Shakki Mohamed (93’ Taiwo Francismouth), Senna Niezink (56’ Rick Dasselaar), Twan Schoonewille (65’ Wout Kikkert), Sander Thomas ©, Martijn Olde Olthof, Senna Silva van der Veen, Marnick Fokke, Mark van Pijkeren, Jordi Brinkman (56’ Osman Ates)