• Meidenvoetbal binnen DOS’37 volop in ontwikkeling!

 • Het meidenvoetbal binnen DOS’37 is volop in ontwikkeling. In de afgelopen seizoenen hebben we tal van jonge enthousiaste meiden mogen verwelkomen in verschillende leeftijdscategorieën. Enkele van ‘onze’ meiden timmeren behoorlijk aan de spreekwoordelijke weg. 

  Jitske Oord, vanuit de jeugdcommissie mede verantwoordelijk voor het meidenvoetbal, ging onlangs in gesprek met Maniek Dekker, Zoë Vrielink en Jet Wessels over hun persoonlijke ambities en ervaringen binnen DOS’37 en het Talententeam Reggestreek.

  Vandaag het gesprek met Maniek Dekker over haar persoonlijke ambities en ervaringen op het gebied van voetbal. 

 • In gesprek met Maniek Dekker (JO15-1):

  In welk team speel je op dit moment en wat is je positie binnen het team, Maniek?
  Ik speel nu in de JO-15 1, op de positie linksback daarnaast ben ik ook aanvoerder binnen het team”.

  Hoe kwam je erbij om te gaan voetballen?
  “Ik heb verschillende sporten geprobeerd te doen maar niks sprak mij aan. Toen een keer meegedaan met de voetbal en dat was het voor mij”.

  Waarom heb je destijds gekozen voor DOS’37?
  “Mijn vader Rik Dekker speelde al bij DOS’37, hierdoor kwam ik ook vaak bij DOS. Het is voor mij een mooie en gezellige vereniging”.

  Je vader speelde al bij DOS’37, vanuit hier de druk om ook bij DOS’37 te voetballen.
  “Nee absoluut niet, er speelden al vrienden van mij bij DOS en zo bij de club terecht gekomen”.

  Hoe lang zit je nu op voetbal?
  “Ik voetbal nu z’n beetje 7 jaar”.

  Heb je altijd in een selectie-team gevoetbald?
  Ik ben niet begonnen bij de selectie maar in de F5. Ik bleek al snel gevoel voor de bal en het spel te hebben en vanuit hier ben ik dan ook in de F3 gekomen. Hier heb ik ook mijn eerste kampioenschap behaald”.

  Wat vind je ervan om bij DOS te voetballen?
  “Het niveau binnen de club is goed. Ook is er voldoende de kans om te leren en jezelf te ontwikkelen. De trainer helpt je ook bij het ontwikkelen”.

  Over trainers gesproken, jij hebt een tijd lang training van je vader gehad en de laatste jaren van andere trainers. Hoe kijk jij aan tegen het niveau van de trainers en trainingen?
  “Mijn vader heeft natuurlijk een goede basis voor mij gecreëerd maar ook voor mijn teamgenoten. Vanuit hier is er door andere trainers verder gebouwd aan het team maar heb ik ook mezelf kunnen ontwikkelen”.

 • Maniek Dekker met haar vader Rik Dekker "Kampioen in 2019"
 • Je speelt op dit moment ook bij het Talenteam Reggestreek. Hoe ben je hier bij gekomen?
  “Op dit moment zit ik bij de voorselectie van het Regioteam Oost. Ik ben inderdaad begonnen bij het Talenteam Reggestreek. Vanuit DOS ben ik voorgedragen om mee te doen aan de selectiedagen”.

  De selectiedagen, hoe gaat dat in zijn werk?
  “Bij mij waren er z’n 60 meiden die allemaal in het team wouden. Tijdens de trainingen en partijen wordt er door verschillende mensen gekeken of je erbij kan komen. Ik zat erbij”.

  Je zei net dat ik in de voorselectie zit van het Regioteam Oost. Hoe ben je hierbij gekomen?
  “Omdat je binnen het team serieus aan slag bent met voetbal om zelf verder te komen en te ontwikkelen. Na het talententeam ben ik bij de voetbalacademie gekomen en vanuit hier doe ik mee aan de voorselectie voor het hoofdteam van het Regioteam Oost”.

  Welke ambities heb jezelf binnen het voetballen?
  “Ik hoop dat ik straks bij het Regioteam Oost kom. Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen en kijken wat het me uiteindelijk kan brengen”.

 • Naast Maniek, Zoe en Jet trainen ook Alicia Biemans (JO12-1) en Kirsten van Stipriaan (JO12-2) mee met het Talententeam Reggestreek. Vanuit DOS’37 zijn er goede contacten met de begeleiding van het Talententeam en stemmen we binnen de club regelmatig af met trainers en overige coördinatoren over de mogelijkheid om nieuwe meiden aan te dragen. Op deze wijze bieden we talentvolle meiden de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.