• Lotte Jansen volgend seizoen trainster van gloednieuw meidenteam MO13-1:

 • In de afgelopen seizoenen hebben we tal van jonge enthousiaste meiden mogen verwelkomen in verschillende leeftijdscategorieën, met name in de Jo10, JO11 en JO12 teams zien een enorme groei van het aantal voetballende meiden. Met ingang van aankomend seizoen starten we dan ook weer met een MO13 meidenteam, iets waar we als Jeugdcommissie toch wel een beetje trots op zijn. 

  Als trainer voor dit gloednieuwe team hebben we niemand minder dan Lotte Jansen weten te strikken. Lotte, die haar opleiding heeft genoten in de jeugd van DOS’37 en momenteel speelster is van FC Twente, was de afgelopen seizoenen al als jeugdtrainster al betrokken bij de jeugdopleiding en zal zich vanaf aankomend seizoen volop inzetten voor de ontwikkeling van het meidenvoetbal binnen onze jeugdopleiding als trainster van de MO13. 

  Binnen de jeugdopleiding van DOS’37 volgen we, zoveel mogelijk, de visie van de KNVB en heeft gemengd voetbal in de jongste jeugd onze voorkeur. Vorig seizoen zijn we begonnen met de introductie van Gelijke Kansen voor onze JO8, JO9 en JO10 teams. Binnen deze leeftijdscategorieën zijn er nauwelijks verschillen die invloed hebben op het samen voetballen. 

  De kleine verschillen die er wel zijn, bijvoorbeeld op fysiek, cognitief en sociaal-emotioneel vlak, zorgen er juist voor dat kinderen van elkaar leren.  We proberen alle kinderen zoveel mogelijk spelplezier te laten beleven door het aanbieden van dezelfde, kwalitatieve trainingsstof (uiteraard afgestemd op de betreffende leeftijdsgroep) waarbij alle spelers gebruik kunnen maken dezelfde trainingsfaciliteiten en worden getraind door dezelfde trainersgroep.

  Zoals gezegd hebben we de afgelopen periode veel nieuwe meiden mogen verwelkomen waarvan een groot gedeelte na de zomer de overstap gaat maken naar de middenbouw. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven om na de zomer dan ook te gaan starten met een gloednieuw MO13 meidenteam.

  Lotte Jansen zal de meiden gaan voorzien van de benodigde oefenstof en wij hopen dat we, mede door haar ervaring en enthousiasme, het meidenvoetbal binnen DOS’37 naar een nog hoger niveau kunnen tillen waarbij spelplezier, sociale- en voetbalontwikkeling hand in hand gaan.

 • Ben je een sportieve meid en zou je eens willen kijken of voetballen iets voor jou is?
  Of heb je gewoon zin om een balletje te trappen? Meld je dan aan bij onze Coördinator Meidenvoetbal Jitske Oord (tel. 06-4156 5426) of mail naar
  jeugdzaken@dos37.nl