• Lekkere overwinning voor de Ultra’s in Almelo

• Door Richard Hoekstra:

De laatste wedstrijd van 2021 staat op het programma. Voor deze wedstrijd reizen we af naar Almelo waar we een wedstrijd tegen PH 9 spelen. We spelen op het hoofdveld van Prins Hendrik en trappen af om 14:45 uur. Dat doen we in de volgende opstelling:

Ruben

Jack – Matthijs – Joost – Ewout

Evan – Hidde – Bart

Marco – Leon – Bas

Wissels: Remon, Richard en Rindert.

Marco is vandaag de gelegenheidsaanvoerder en dit moet de familie in Italië ook weten want hij moet uiteraard op de foto voor dit stukje geschiedenis. Dan de wedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld op een verder zeldzaam rustig sportpark.

• Al snel blijkt dat we alle tijd en ruimte krijgen om te voetballen, PH zet niet of nauwelijks druk op de bal en het is voor ons zoeken naar de vrije man en naar mogelijkheden. Dat gaat in het begin moeizaam, pogingen van Joost, Leon en Marco hebben niet het gewenste resultaat. De thuisploeg komt ook niet of nauwelijks in de buurt van het doel.

Er is een strafschop voor nodig om de ban te breken. Na een overtreding op Bas gaat Leon achter de bal staan. Hij raakt, zo zegt hij zelf, de bal niet zoals hij wil, maar de bal eindigt gelukkig wel waar hij moet eindigen: in het net. Het lijkt alsof deze goal ‘het Ketchup-effect’ heeft, eerst komt er niks en dan komt in één keer alles achter elkaar. Dat geldt zeker voor de eerste helft.

Nog voor rust nemen we ruim afstand van PH. Na een mooie voorzet van Bas volleert Leon de bal knap diagonaal binnen. Vlak daarna maakt Leon de hattrick compleet door zijn derde te maken. Na een actie over de linkerkant van het veld schiet Hidde de bal met binnenkant voet in de verre hoek: 0-4. Krijgt PH dan helemaal geen kans? Jawel, en wat voor één! Na een handsbal van Evan gaat de bal op de stip. Ruben houdt de bal knap tegen en ook de daaropvolgende rebound gaat er niet in. Zo houden we (vooralsnog) de nul. Wat een weelde is deze voorsprong! Met deze 0-4 stand gaan we de rust in.

Na rust komen Rindert en Richard in het veld voor Jack en Evan. Zo makkelijk als de goals voor rust vielen, na rust gaat het moeizamer. De thuisploeg komt wat gevaarlijker door maar een goal maken gebeurt niet. De scheidsrechter gaat echter wel een grotere rol spelen door zelf buitenspel te geven zonder dat de grensrechter de vlag in de lucht steekt. Wil hij de thuisploeg behoeden voor een afgang?

Dat zal niet helemaal lukken want ook in de tweede helft komen we tot scoren. En hoe! Waarschuwing! Wat je nu gaat lezen is moeilijk te geloven dat dit echt is gebeurd. Vraag het degene na die erbij waren. Halverwege de helft van PH krijgen wij een vrije trap. Matthijs neemt deze vrije trap en legt deze bij de tweede paal. Hier staat Bas die de bal hoog voor geeft, de bal eindigt aan de linkerkant van het strafschopgebied bij Remon, die de bal met de hak weer hoog voor het doel brengt. Hier staat Richard die de bal weer bij de andere tweede paal binnenschiet. Je moet erbij zijn geweest om het te geloven.
    Hierna volgen nog een aantal mogelijkheden, Ruben houdt zijn doel voor de tweede wedstrijd op rij schoon, en we scoren nog één goal. In de schemering speelt Evan de bal op Bas. Bas zet de bal vanaf links voor en Leon scoort zijn vierde goal van de middag. De wedstrijd eindigt een ruime en dikverdiende 0-6 overwinning.

Met deze overwinning gaan we de winterstop. Volgens het programma spelen we op 29 januari de eerstvolgende wedstrijd. De vraag is echter, gezien de maatregelen en de persconferentie van Hugo en Mark, wanneer we de volgende wedstrijd spelen. Laten we hopen dat deze maatregelen tijdelijk zijn en dat we snel weer op het veld staan. De reporter wenst iedereen fijne Feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2022!