• JO10-1 en JO10-3 winnen alle wedstrijden in 1e fase en mogen zich ‘kampioen’ noemen!

 • Afgelopen zaterdag stond alweer de 6e speeldag in de 1e fase van het pupillenvoetbal op het programma. De JO8, JO9 en JO10 teams zijn, in tegenstelling tot de hogere jeugdteams, direct begonnen aan de competitie en daarom bestond de mogelijkheid om begin oktober al de eerste kampioenen te huldigen.

  Wel moesten de JO10-1 en JO10-3 dan hun laatste wedstrijd nog omzetten in 3 punten. Omdat de KNVB sinds enkele seizoen geen uitslagen, rangen en standen meer publiceert voor de jongste jeugd is aan het begin van het seizoen afgesproken dat als een team alle wedstrijden in een fase wint, ze worden gehuldigd als kampioen.

  De JO10-3 mocht om 8.30 uur aftrappen voor hun kampioensduel tegen DETO JO10-4. Dat de trainers hun pupillen in de afgelopen maanden de kunsten van het voetbal goed hebben bijgebracht bleek al snel. Binnen enkele minuten stond het team al op een comfortabele voorsprong en werd deze in de loop van de wedstrijd ook niet meer weggegeven.

  Met een ruime overwinnen werd dan ook de 6e wedstrijd gewonnen en was de JO10-3 met recht kampioen in hun klasse. Na de wedstrijd volgde uiteraard een huldiging met een ware balkonscene! Onder luid gejuich en applaus werd de kampioensschaal overhandigd aan de helden van JO10-3. Na de herfstvakantie zal het team doorschuiven naar een niveau hoger en zullen ze worden uitgedaagd om ook dan hun voetbalkwaliteiten te vertonen.

 • Goed voorbeeld zou moeten doen volgen….aan JO10-1 de eer om als 2e kampioen van de ochtend te worden gehuldigd. Wel zou er dan gewonnen moeten worden bij de buren van DETO JO10-2. En dat bleek nog geen gemakkelijke opgave. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd stond JO10-1 na 3 blokjes op voorsprong, echter gaven de spelers van DETO JO10-2 zich nog niet gewonnen en kwamen terug in de wedstrijd. Na een zenuwslopende laatste 5 minuten trokken de strijders van JO10-1 de winst uiteindelijk toch over de eindstreep en na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de spelers van ook erg hoog.

  Bij terugkomst op het thuishonk viel ook hen hun heuse balkonscene ten deel en werd ook nu de kampioensschaal onder luid gejuich overhandigd.

 • Hierbij willen wij de spelers en staf nogmaals feliciteren en veel succes toewensen in de 2e fase, die na de herfstvakantie (op 30 oktober) van start zal gaan.