• Interview met DOS'37 assistent trainer Geerten Brinkman

 • “Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, ik hoop dat we als ploeg zowel in onze speelwijze als taken en verantwoordelijkheden vooruitgang boeken”


  Door Richard Hoekstra 

  Geerten Brinkman (42) is assistent bij het eerste elftal van DOS’37. Een voor hem nieuwe rol maar wel één met een uitdaging. “Ik ben in deze rol niet de eindverantwoordelijke maar ik spar wel continu met Jeroen, we zijn open en eerlijk tegen elkaar. Ik neem zelf ook veel initiatief en Jeroen laat dat ook toe, alles wel in overleg.” Als persoon voelt hij zich prettig in zijn rol, hij zal zich niet anders voor doen dan hij is. Hij wil met zijn ervaring de spelersgroep iets bijbrengen.

  Hij is een goede bekende binnen de vereniging: “DOS is als vereniging positief veranderd en heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Daarnaast herken ik nog veel mensen waar ik vroeger zelf mee samen heb gespeeld, nu spelen er in sommige gevallen zoons van hen in het eerste, waaronder Tom Smoes (zoon van Maarten Smoes), dat is wel bijzonder.”

  Geerten kent een voorspoedig verloop van zijn loopbaan binnen DOS’37. Hij doorloopt alle selectieteams in de jeugd en komt al op zijn zestiende bij het eerste terecht. “Daar kom je dan jongens als Henri Dasselaar, Gerben Meijers en Roland Zwiggelaar tegen, als jonge jongen ben je daar wel van onder de indruk.” Mede door blessures moet hij al vroeg een punt achter zijn actieve carrière zetten.

 • Het trainersvak brengt hem echter ook vele hoogtepunten. Zo begint hij bij Stevo, bij de E- en D-jeugd, om van daaruit via De Zweef, PH, Gramsbergen en Daarlerveen bij DOS terecht te komen. “Je merkt wel verschil in organisatie bij een club als DOS in vergelijking met Daarlerveen. Hier hoef je je nergens zorgen om te maken omdat er mensen zijn die van alles regelen, bij Daarlerveen ben je een manusje-van-alles, dat heeft wel z’n charme, maar hoe het hier bij DOS is georganiseerd, is erg prettig.”

  Geerten werd in januari gebeld, zelf had hij nooit stilgestaan bij een rol als assistent. “Ik ben vrijblijvend een gesprek aangegaan en dat is erg goed bevallen.” Hij kijkt met een positieve blik vooruit: “Ja, ik ben erg blij dat het weer mag, ik heb zin in het nieuwe seizoen.”

  “We hebben een prima selectie met een goed mix van jonge jongens en ervaring. Voor dit seizoen is het belangrijk dat we onze speelwijze ontwikkelen. Daarin is het belangrijk dat we zowel voetbaltechnisch als in taken en verantwoordelijkheden vooruitgang boeken. We moeten minder zwakke momenten hebben, onze ondergrens moet omhoog”, zo sluit hij af.