• SPONSOREN DOS'37

 • G - Voetbal Twenterand

  Gvoetbal nóg beter in beeld

  Meestal wanneer we een politicus horen spreken over integratie, denken we aan het harmonieus samenleven van mensen uit verschillende etnische groeperingen. Echter kun je ook het accent leggen op integratie in een andere context. We kunnen het hier ook hebben over integratie van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in onze maatschappij.

  In de laatste jaren zijn deze mensen steeds prominenter in beeld geraakt. Leefden ze vroeger dikwijls min of meer buiten de waarneming van de meeste mensen zónder beperking, tegenwoordig bekleden ze niet zelden een zichtbare en actieve rol in onze samenleving.

  Zo ook binnen de clubs DOS ’37 en DETO. Denk aan ondersteuning VUT-ploeg bij de clubs. De dagbesteding, die door de week in de voetbalkantine aanwezig is. De training op de vrijdagavond, waar wekelijks 30 personen aanwezig zijn. Wekelijks zelfs 2 personen, die een wedstrijdje fluiten met veel plezier.

  In 2014 hebben DOS ’37 en DETO het G-voetbal of passend voetbal in hun armen gesloten. Na 8 jaar hebben ze wekelijks 30 spelers op de training en spelen teams zaterdags in de competitie.

  Daarnaast zijn er geweldige individuele verhalen, waarin spelers met een geestelijke beperking opgenomen zijn in de voetbalfamilie. Spelers, die zich hebben ontwikkeld en een fatsoenlijke plek in de maatschappij hebben betrokken. Denk aan een betaalde baan, in de juiste dagopvang zijn terecht gekomen, passende woonruimte hebben gevonden, zaterdags een mooie tijdsbesteding hebben gekregen etc.

  Daarnaast zijn er mensen zonder beperking, die het begeleiden van mensen met beperking als een uitdaging hebben gevonden. Vele leden binnen de club hebben intussen stagegelopen op de vrijdagavond. Daarnaast zijn er zelfs leden, die een nieuwe passie hebben en aan het werk zijn gegaan in de gehandicapten zorg.

  2 Clubs – 1 Doel Iedereen kan voetballen! 

  Onder naam de naam ST:DOS ‘37/DETO spelen 2 seniorenteams in competitieverband. 8 tegen 8 op een half veld. Dit wordt in nauw overleg met de competitieleiding KNVB, werkgroep passend voetbal KNVB en de contactpersonen van de deelnemende verenigingen opgezet. Men komt 6 keer per jaar bijeen om het competitieverloop en indeling te bespreken. 

  Wat is nu de doelgroep voor passend voetbal Twenterand:

  Passend (G-)voetbal is er voor alle leeftijden zowel voor mannen/jongens als voor vrouwen/meisjes. G-voetbal Twenterand is er voor iedereen die graag wil voetballen maar die om een of andere reden moeilijkheden ondervindt om aan het reguliere voetbal deel te nemen.

  Passend (G-) voetbal Twenterand kan ook een vangnet zijn voor spelers die op dit moment moeite hebben in het reguliere voetbal en die zich door de intensieve begeleiding zo ontwikkelen dat ze op een later tijdstip alsnog weer de stap kunnen maken naar het reguliere voetbal.

  Dus herken jij je in dit verhaal neem dan contact met ons op. Je mag ook altijd geheel vrijblijvend een aantal trainingen bezoeken op vrijdagavond van 19:00 tot 20:00. Momenteel wordt er getraind bij DOS ’37.

  Email: gvoetbaltwenterand@outlook.com

  Tel.: 06-51352136 Marcel Braamhaar

 • G-voetbal Twenterand