• Frustrerende middag levert Ultra's toch drie punten op

• Door: Ruben Hoekstra (speler DOS'37 6)

Na een 0-2 overwinning en een 3-7 nederlaag traden de Ultra's aan tegen laagvlieger GFC dat nog geen punten had verzameld. Op het zonovergoten veld naast De Stamper en met Wilton Beuzel als scheidsrechter begonnen we in de volgende opstelling:

Ruben
    Jack Eric-Jan Remon Mark
    Marco Richard Mathijs Thom
                Bas Jopie

Wissels: Leon, Kevin, Bart en Han

We begonnen sterk aan de wedstrijd en drongen GFC al snel terug, met flink wat corners tot gevolg. Echt gevaar bleef een tijd uit, maar na een combinatie kon Remon de bal vanaf de achterlijn terugleggen, in de kluts eindigde de bal via een tegenstander op de paal. Jopie werd na dik twintig minuten vervangen door Bart, die bij binnenkomst in het veld de bal voor zijn voeten kreeg uit de zoveelste afgeslagen corner. De bal verdween via een verdediger over de achterlijn. Even later zat een kapotte veter Mark dwars, hij moest tijdelijk de strijd staken, Han kwam voor hem in het veld. GFC had in de eerste helft vrij weinig te vertellen, Ruben stond lekker in de zon en had eigenlijk wel een biertje kunnen bestellen. Helaas kon het overwicht niet in goals worden omgezet, een 0-0 ruststand was het gevolg.

In de rust werden twee wisselingen doorgevoerd: Jack werd vervangen door Kevin en Richard door Leon. Laatstgenoemde had weinig tijd nodig om indruk te maken, na een dieptepass van Mathijs schoot hij de 1-0 binnen. Dat zou de burger moed moeten hebben gegeven, ware het niet dat we erg slordig werden. Passes over een paar meter kwamen niet aan en de frustratie nam duidelijk toe. Toch had Leon de 2-0 op de schoen, hij miste en even later stond het 1-1. Ruben kon een eerste poging nog redden, maar de bal viel voor de voeten van een andere tegenstander. Hij wist de bal via Kevin wel in het doel te krijgen.

We werden meer en meer ontevreden over ons eigen spel en speelden eigenlijk meer tegen onszelf dan tegen GFC. We waren dan ook blij dat Leon de 2-1 maakte, ware het niet dat Wilton na kort beraad met zichzelf besloot de goal toch maar af te keuren wegens buitenspel. Niet veel later belandde een schot van Eric-Jan tot ieders opluchting op en niet onder de lat, al hadden we het doelpunt goed kunnen gebruiken.

Het zag er niet naar uit dat we nog gingen scoren, maar Bas onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en maakte zo toch de bevrijdende 2-1. GFC drong nog aan, maar tevergeefs. De weer ingevallen Jack bediende vlak voor tijd Leon op maat, onze spits kopte feilloos binnen.

Door deze 3-1 overwinning staan de Ultra's na drie wedstrijden op zes punten en zijn ze terug te vinden op plek twee. Een vertekend beeld, want enkele ploegen hebben een of twee wedstrijden minder gespeeld. Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma, de eerstvolgende pot is op 23 oktober om 14:30 bij het op dit moment nog puntloze PH.

Wil jij ook een verslag maken van je eigen elftal? Dit kun je sturen naar media@dos37.nl en dan wordt jullie verslag net zoals die van DOS'37 6 geplaatst op de DOS'37 website.