• Eltheto, Shalom en Trotz! glorieuze winnaars schoolvoetbaltoernooi Twenterand 2022

 • VRIEZENVEEN - Woensdagmiddag straalden in totaal een kleine vijftig basisschoolkinderen, boven op het prachtige balkon van voetbalvereniging DOS’37. Na afloop van het toernooi, mochten de teams het balkon betreden en de kampioenen lieten zich toejuichen door de honderden supporters beneden op het grasveld, nadat ze de beker ontvingen uit handen van jeugdvoorzitter John Zwier van DOS’37. Een ware balkonscène dus! Het was werkelijk een prachtig gezicht en een absolute hoogtepunt van dit jaarlijks voetbalevenement, welke na twee coronajaren eindelijk weer door mocht gaan.

  Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de scholen uit Vriezenveen, De Pollen en Westerhaar, stond weer op de agenda en DOS’37 mocht dit jaar het toernooi organiseren. Het toernooi is vlekkeloos verlopen, onder een stralende zon en mede dankzij de inzet van de in totaal 37 vrijwilligers, van kantinepersoneel, organisatoren en neutrale scheidsrechters en veldleiders toe!

  Regiofinale, Districtsfinale en Landelijke Finale

  Tien basisscholen, goed voor 46 teams en zo’n 425 deelnemers, namen het tegen elkaar op met meerdere teams in vier verschillende subtoernooien. Bij de meisjes in de categorie groep 5/6 won de Shalom, in de categorie gemengd groep 5/6 trok het tweede team van Trotz! aan het langste eind. Bij de meisjescategorie voor leerlingen uit groep 7 en 8 won basisschool de Shalom eveneens en bij het gemengde toernooi voor groep 7 en 8, waar zowel jongens als meisjes aan mee mochten doen, vierde het eerste team van Eltheto het kampioenschap.

  Volgende week regiofinale bij DOS

  De winnaars gaan door naar de regiofinale, die volgende week woensdag eveneens worden gehouden op de velden van DOS. De winnaars van deze finale gaan door naar de districtsfinale op 1 juni bij Eerbeekse Boys. De teams die ook hier zegevieren, spelen op 17 juni de landelijke finale bij de campus van voetbalbond KNVB in Zeist.

 •  

  Organisatie dik tevreden
  De organisatie van het schoolvoetbaltoernooi 2022 bij DOS’37 kan terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement en is dan ook meer dan tevreden hoe alles is verlopen, mede dankzij de vele vrijwilligers van DOS’37.

  Succes!

  DOS’37 wenst de kampioenen van De Shalom, Eltheto en Trotz! enorm veel succes en bovenal zeer veel plezier toe, tijdens de regiofinales bij DOS’37 volgende week woensdag, aanvang 14:00 uur!

  Kijk hier voor de fotoreportage van deze prachtige schoolvoetbal toernooi

  Fotoreportage schoolvoetbaltoernooi

  Lees ook het Tubantia artikel over deze geslaagde schoolvoetbaltoernooi Twenterand 2022 dag.

  https://www.tubantia.nl/twenterand/het-verlangen-naar-schoolvoetbal-was-nog-nooit-zo-groot-in-vriezenveen-westerhaar-en-de-pollen-dit-zijn-de-kampioenen~a7852826/