• DOS’37 wint in matig optreden van De Tukkers

• Foto : Stefan Schipper

• Door : Henri Mullink

VRIEZENVEENVanavond speelden de mannen van het nieuwe technische duo Niks/Knobbe de tweede oefenwedstijd na de zomerbreak en de vierde van de in totaal zes oefenwedstrijden. De tegenstander was vanavond de Tukkers uit Albergen een derdeklasser uit het zondagvoetbal.

DOS’37 begon niet best aan de wedstrijd en het initiatief lag in de openingsfase bij de gasten uit Albergen. Het slordige spel van de vorige oefenwedstrijd werd doorgetrokken, zo leek het wel. Wat je dan wel vaker ziet in het voetbal, is dan toch dat de ploeg die nog niet in de wedstrijd zit scoort. Na een goeie aanval waar Lars Kikkert op de doelman stuitte, was het uiteindelijk Maarten Slomp die uit de rebound in de 13de minuut de 1-0 binnen tikte.

Nadat eerste doelpunt kon je wel het verschil zien tussen een eersteklasser en een derdeklasser. Het was DOS’37 wat makkelijker ging voetballen en de bal wat sneller rond liet spelen. De gasten uit Albergen hadden daar zichtbaar moeite mee. Toch duurde het nog tot de 37ste minuut voordat Ronald te Morsche na een knappe soloactie de 2-0 op het scorebord bracht, nadat in de 31ste minuut de Tukkers nog een grote kans gemist hadden. Pal na de goal van Ronald maakte in de 38ste minuut Lars Kikkert met een echte spitsengoal er 3-0 van en zorgde ervoor dat DOS’37 met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

In de rust zag je al de nodige jongens warmlopen aan de kant van DOS’37. Marnick Fokke, Glenn Jansen, John Fraterman, Danny Kikkert en Menno Kamphuis mochten zich bewijzen en Shakki Mohamed, Martijn Olde Olthof, Maarten Slomp, Hidde Boers en Lars Kikkert mochten even pauzeren. Later in de tweede helft zou er met deze jongens nog een keer door gewisseld worden. Het is een oefenwedstrijd en het gaat erom dat het beste team straks aan de start verschijnt van de competitie, dus is het voor het technische duo belangrijk om de spelers veel te zien spelen en een oefenwedstrijd is daar een hele mooie gelegenheid voor.

Na de pauze werd het aan de kant van DOS’37 niet beter. Er werd in een veel te laag tempo gepeeld en de passing was ook heel erg slordig. Er zat een gemakzucht in het team, de echte scherpte ontbrak, zo leek het. De tweede helft kabbelde daarom ook maar een beetje voort aan DOS’37-zijde. De Tukkers deden er wel een schepje bovenop, ze speelden soms op het randje en dat resulteerde wel in een paar goede mogelijkheden voor hun, in het verloop van de tweede helft. In de 59ste minuut mochten ze een terechte strafschop nemen, nadat Danny Kikkert een speler van de Tukkers ongelukkig neerhaalde in het strafschopgebied. Hierdoor werd het 3-1. In de slotfase van de wedstrijd waren de Tukkers nog een paar keer dichtbij een tweede treffer, met een bal op de paal in de 73ste minuut en verder nog wat ballen die net niet tussen de palen verdwenen. DOS’37 stelde daar niet meer veel tegenover. Verder dan een bal van Lars Kikkert die rakelings voorlangs schoot en een kopbal op de lat van Martijn Olde Olthof, kwam DOS’37 niet waardoor de eindstand van 3-1 op het scorebord bleef.

Smet op de avond was het uitvallen van Menno Kamphuis. Hij kwam ongelukkig ten val op zijn rug in de 71ste minuut en moest geblesseerd het veld verlaten. Laten wij hopen dat het meevalt en dat Menno gauw weer fit zal zijn.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het allemaal beter zal moeten a.s. zaterdag in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, voor de beker tegen zondag tweedeklasser VIOD uit Doetinchem. Ik verwacht daarom zaterdag ook een beter en scherper DOS’37. De selectie ziet er goed uit met goede nieuwe spelers, een mooie mix van ervaren wat oudere spelers en aankomende jonge talentvolle spelers uit de eigen opleiding. Een leuke uitdaging om daar iets moois van te maken voor Jeroen Niks en Peter Knobbe.

De opstelling van DOS’37 in de eerste helft: Patrick van den Noort, Shakki Mohamed, Twan Schoonewille, Jordi Brinkman, Tom Smoes, Martijn Olde Olhof, Ronald te Morsche, Michel Kamphuis, Lars Kikkert, Hidde Boers en Maarten Slomp

De opstelling van DOS’37 in de tweede helft: Patrick van den Noort, Marnick Fokke, Twan Schoonewille, Jordi Brinkman, Tom Smoes, Danny Kikkert, Ronald te Morsche, Michel Kamphuis, Menno Kamphuis, Glen Jansen en John Fraterman

De opstelling van DOS’37 de laatste 20 minuten: Patrick van den Noort, Shakki Mohamed, Martijn Olde Olthof, Danny Kikkert, Maarten Slomp, Hidde Boers, Marnick Fokke, John Fraterman, Lars Kikkert, Glen Jansen en Menno Kamphuis