• DOS’37 verliest nipt in Wierden

• Wierden. Afgelopen zaterdag stond er weer eens een derby op het programma. SVZW kreeg DOS’37 op bezoek. De vorige ontmoeting verloor DOS’37 met 3-1 van SVZW en afgelopen zaterdag werd er nipt verloren van SVZW in de beker.

Goede start van beide ploegen in het eerste kwartier

DOS’37 kwam goed uit de start blokken en dit resulteerde in een paar goede mogelijkheden voor de Vriezenveners. Ze zetten SVZW op sommige posities onder druk, maar het resulteerde niet in doelpunten. SVZW speelde ook bij vlagen goed, maar ook de Wierdenaren kon de score niet openen. Het ging mooi gelijk op in deze derby.

SVZW nam steeds meer het initiatief en dat leverde soms mooi voetbal op, maar wederom werden de kansjes niet omgezet in doelpunten. Beide ploegen probeerden de score te openen.
    In deze fase was er nog een vervelende blessure behandeling van Wout Kikkert, vanwege een botsing tegen zijn hoofd met een speler van SVZW. Hij was even de weg kwijt maar gelukkig kon hij wel doorspelen deze middag. De wedstrijd bleef nog steeds gelijk opgaan.

Een paar goede mogelijkheden voor rust: in de 41ste minuut werd Senna van der Veen weggestuurd op links en schoot op doel maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. Een goede mogelijkheid was dit voor de Vriezenveners, maar de stand bleef 0-0.
    Nog geen 2 minuten later had DOS’37 weer een goede mogelijkheid. Een grote kans die werd ingeleid door Sander Thomas. Hij stuurde Job Derksen weg en hij schoot de bal prima in, maar hij kon de keeper van SVZW niet passeren. We gingen dus rusten met de stand 0-0.

De eerste kans na rust is voor SVZW. Een vrije trap belandde bij Aron Pouls die de bal nipt naast schoot. Ook geen doelpunt voor SVZW.
    In minuut 52 was het weer bijna raak voor DOS’37. Melvin Kemp kwam goed door op links en knalde de bal op de lat. Dit had een doelpunt verdiend, maar het mocht niet zo zijn.

SVZW kwam dan toch op voorsprong in deze derby. In minuut 63, Tom ter Hogt kreeg de bal aangespeeld, wurmde zich langs een DOS verdediger en prikte beheerst de 1-0 voor SVZW binnen!
    Beide ploegen gingen wisselen, maar echte kansen kwamen er niet meer in de 2de helft.
    Deze derby eindigde in een 1-0 overwinning voor de Zwaluwen.

• Zaterdag a.s. speelt DOS’37 thuis tegen competitiegenoot Enter Vooruit. Enter Vooruit verloor afgelopen zaterdag met 4-1 en is hiermee in theorie uitgeschakeld om de knockoutfase te bereiken. DOS'37 moet met 4 doelpunten verschil winnen, mits Stevo van SVZW wint met 1 doelpunt verschil. Wanneer Stevo verliest, heeft DOS'37 genoeg aan een gelijkspel. En wanneer Stevo gelijkspeelt, heeft DOS'37 genoeg aan een overwinning met 1 doelpunt verschil. De wedstrijd zal beginnen om 12:00 uur.

Fotoreportage SVZW - DOS'37 door Jeroen Tempert.

SVZW - DOS'37 uitslag 1-0 fotoreportage