• DOS’37 verliest in Gramsbergen ongeslagen status in 2J

• Gramsbergen - DOS’37 kon goede zaken doen in speelronde 15 tegen SV Gramsbergen. Maar dan moest er wel gewonnen worden in Gramsbergen. Helaas was SV Gramsbergen wat gretiger en won uiteindelijk met 2-1 van de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. En zo is het weer spannend in de competitie met drie ploegen op 3 punten achterstand van de Vriezenveners. Waarvan SV Gramsbergen een wedstrijd minder heeft gespeeld als koploper DOS’37.

De groen-witten hadden zaterdag maar één opdracht meegekregen en dat was winnen van DOS’37. Door fel, kort erop te zitten en hard te werken tegen DOS’37, lukte dit. DOS’37 had het moeilijk in de beginfase tegen het fel spelende Gramsbergen. De eerste kansjes waren voor de thuisploeg waaronder een mogelijkheid voor Job Kremer, maar zijn kopbal was niet goed genoeg. Na een kwartier spelen werd Glenn Jansen van achteren geschopt en leverde een opstootje op in deze wedstrijd en beide spelers kregen geel van de scheidsrechter uit Putten, die een redelijk zware middag had met bepaalde beslissingen in deze wedstrijd.

DOS’37 kwam er af en toe goed uit en zo ook in minuut 29. Een mooie aanval van DOS’37 over de linkerkant. Een voorzet van Melvin Kemp kon net niet ingekopt worden door Ronald te Morsche en zo stond het nog 0-0 in Gramsbergen. Maar daar werd in de 31e minuut verandering ingebracht. Een vrije trap van 30 meter werd snel genomen door Kelvin Jager. Hij schoot in één keer op het doel en keeper Patrick Nitert stond nog niet goed opgesteld en zo belandde de bal in het doel, 1-0 voor de thuisploeg. Voor rust kwamen nog twee kansen voor beide ploegen, maar tot scoren kwam men niet en we gingen rusten met 1-0 voor de groen-witten.

In de tweede helft ging DOS’37 wisselen en zo kwam Martijn Olde Olthof in de plaats van Mark van Pijkeren. DOS’37 begon wat beter aan de tweede helft en dit leverde een goede mogelijkheid op in de 51e minuut, een kans voor Glenn Jansen. Een schot van Michel Kamphuis werd slecht weggewerkt door de keeper en Glenn Jansen kopte de opspringende bal net naast het doel. Zo kwamen er ook nog twee mogelijkheden voor Gramsbergen, maar Patrick Nitert voorkwam de 2-0.

In de 72e minuut scoorde Senna Silva van der Veen de gelijkmaker. Senna ontving de bal in de zestien en kreeg deze voldoende onder controle en schoot hem goed binnen en de stand was weer gelijk, 1-1. Dit was van korte duur, want Gramsbergen zorgde een volle minuut later alweer voor de 2-1 voorsprong. Na slecht verdedigen bij DOS’37 kon de man in vorm van Gramsbergen, Roy Seinen de 2-1 binnen schieten.

DOS’37 had het moeilijk deze middag. In het laatste kwartier van de wedstrijd mocht de 17 jarige Senna Niezink zijn debuut maken voor de geel-zwarten. Maar helaas kon hij niet voorkomen, dat DOS’37 verloor van SV Gramsbergen. DOS’37 probeerde nog een slotoffensief met lange ballen, maar tot scoren kwam het niet. En zo zijn de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman niet meer ongeslagen in deze competitie. De concurrentie won allemaal en zodoende is het weer spannend bovenin in de tweede klasse J. DOS’37 kan zich twee weken voorbereiden tegen de Zweef en hopelijk pakken ze de vorm weer terug van het begin van het seizoen.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd : Gramsbergen - DOS’37 2-1 (1-0)

Doelpunten : 31’ 1-0 Kelvin Jager, 72’ 1-1 Senna Silva van der Veen, 73’ 2-1 Roy Seinen

Scheidsrechter : Delphin de Graaf uit Putten

Gele kaarten : Glenn Jansen, Melvin Kemp (beiden DOS’37), Stef Schuurman, Kelvin Jager, Gerwen Reinders (allen Gramsbergen)

Rode kaarten : geen

Aantal toeschouwers : 850

Bijzonderheden : De spanning in 2J is volledig terug, nadat DOS’37 een voorsprong heeft gekend van 7 punten. Wanneer de drie concurrenten Gramsbergen, Nieuwleusen en Sparta E zaterdag allen weten te winnen, zijn er vier koplopers met 32 punten, waarbij Nieuwleusen en Sparta E dan weliswaar een wedstrijd meer hebben gespeeld. DOS’37 is zaterdag vrij.

Hieronder de fotoreportage van SV Gramsbergen - DOS'37 door Jeroen Tempert.

Fotoreportage SV Gramsbergen - DOS'37

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Mark van Pijkeren (46’ Martijn Olde Olthof), Melvin Kemp, Twan Schoonewille (76’ Senna Niezink), Sander Thomas, Shakki Mohamed, Glenn Jansen (76’ Koen Nijkamp), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche, Michel Kamphuis ©, Job Derksen (87’Olaf de Lange)