• DOS’37 pakt drie belangrijke punten tegen NEO

 • VRIEZENVEEN - Na de overwinning op Dalfsen moesten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het nu opnemen tegen de nummer twee in de competitie, NEO uit Borne. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd aanvoerder en topscoorder Ronald te Morsche in het zonnetje gezet voor zijn 250e officiële wedstrijd in het geel/zwart. De DOS'ers hadden het moeilijk tegen het goed spelende NEO, die deze middag de kansen niet wist te benutten, mede door het goede keeperswerk van Patrick Nitert. Er werd door een benutte strafschop van Sander Thomas zeer verrassend met 1-0 gewonnen.

  Het was een wel zeer bijzondere speeldag in 1H. Van de top 5 won niemand, WHC incasseerde haar tweede nederlaag en er was dus ook verlies voor NEO, maar tevens voor DZC’68 en FC Winterswijk. SVZW pakte dan nog een puntje. Onderin waren er prima zaken voor DOS’37, Stevo, RKZVC en Achilles’12 met voor ieder een heel belangrijke overwinning. Grol pakte een punt en Dalfsen was vrij. De ondersten en de bovensten in 1H blijven hierdoor echter wel op gelijke afstand van elkaar. Alleen Hulzense Boys had een zure dag, door het pak slaag welke men opliep bij Sparta, waardoor de genoemde onderste clubs, de veilige 8e plaats waar de Hulsenaren nu op beland zijn, dichter in hun vizier hebben.

  De vorige ontmoeting tussen DOS’37 en NEO eindigde in een 0-0 gelijkspel. NEO had in 2024 een uitstekende serie neergezet en wilde haar goede reeks voortzetten, terwijl DOS’37 op haar overwinning van vorige week in Dalfsen wilde voortborduren met positieve resultaten in deze competitie. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub, maar na een kleine 25 minuten in de eerste helft kenmerkte de wedstrijd zich door een sterk offensief vertoon van NEO, dat de DOS'ers onder druk zette met talrijke kansen. Echter, dankzij de uitstekende reflexen van doelman Patrick Nitert en enkele misplaatste schoten van NEO, bleef het doel van DOS’37 ongeschonden. De thuisploeg hanteerde een geduldige strategie, loerend op de counter via spelers als Koen Nijkamp en Senna Silva van der Veen. Desondanks slaagde NEO er niet in om een voorsprong te nemen, mede dankzij een spectaculaire redding van Nitert op een volley van Bas Spenkelink in minuut 41. Met een gelijkspel ging men de rust in.

  In het tweede bedrijf zette NEO haar offensieve druk voort, maar het ontbrak aan precisie in de afronding. Dit gebrek aan scherpte zou hen duur komen te staan. In de 70e minuut werd DOS’37 een strafschop toegekend, door de prima leidende vrouwelijke arbiter Fijke Hoogendijk uit Enschede, na een overduidelijke overtreding op Koen Nijkamp. Sander Thomas nam de verantwoordelijkheid en benutte de strafschop koelbloedig, waarmee hij DOS’37 op een 1-0 voorsprong zette. Direct na het doelpunt creëerde DOS’37 nog een kans via Shakki Mohamed, maar het bleef bij de ene treffer. De resterende tijd werd gekenmerkt door veelvuldige wissels aan beide zijden, terwijl NEO wanhopig op zoek ging naar de gelijkmaker. Ondanks een bijna-doelpunt in de laatste minuut, waarbij de bal niet volledig over de lijn ging, wist DOS’37 haar voorsprong vast te houden en de overwinning veilig te stellen.

  DOS’37 behaalde hiermee een verrassende, maar zeer belangrijke overwinning in een wedstrijd die bol stond van de spanning en emotie. Met deze triomf en de overige resultaten in 1H stabiliseert DOS’37 haar positie in het klassement en blijft het meedingen naar een hogere klassering, met als doel rechtstreekse handhaving. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman kunnen terugkijken op een solide prestatie tegen een geduchte tegenstander. De volgende uitdaging voor DOS’37 wacht tegen Grol, de huidige nummer 10 van de eerste klasse H. Deze wedstrijd staat gepland op zaterdag 23 maart a.s. om 18:00 uur in Groenlo, waarbij DOS’37 vastberaden zal zijn om haar winnende momentum voort te zetten.

  Kijk hieronder de fotoreportage van Jeroen Tempert

  https://photos.app.goo.gl/KVWRhKerjHaq2xu19

  Wedstrijdstatistieken


  Wedstrijd: DOS’37 - NEO 1-0 (0-0)

  Doelpunt: (66’) 1-0 Sander Thomas

  Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk uit Enschede

  Gele kaarten: Shakki Mohamed, Sander Thomas (beiden DOS’37), Leco Zeevalkink (NEO)

  Rode kaart: geen

  Aantal toeschouwers: 350

  Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren, Wout Kikkert (90’ Martijn olde Olthof), Shakki Mohamed, Melvin Kemp, Taiwo Francismouth, Sander Thomas (85’ Jordi Brinkman), Job Derksen, Koen Nijkamp