• DOS'37 in zwaar weer

• Tekst: Herman Kottier

Vriezenveen - DOS'37 heeft in het thuisduel tegen De Merino's niet kunnen aansluiten aan het verbeterde veldspel in het vorige duel. Alleen in het begin van de tweede helft creƫerde het een overwicht en scoorde gelijk. Het was niet voldoende, want de Veenendalers wonnen deze cruciale ontmoeting: 1-2.

Vanaf het begin van de strijd legde trainer Jeroen Niks de nadruk op doordekken en tempo maken. Duidelijk kwamen de belangen van beide teams naar voren, namelijk niet verliezen. Coach Henne Oostenmeijer van de gasten zag wel, dat zijn ploeg de betere was. Tevens merkte hij ook, dat er opbouwend veel fouten werden gemaakt. Snelle aanvallen leverden wel onbenutte kansen op voor Viggo Koeleman en Aron de Koning.

Bij de Vriezenveners wist Ronald te Morsche met het hoofd de voorzet van Shakki Mohamed niet te verzilveren, terwijl Koen Nijkamp een sta in de weg vond in doelman Koen Hagelstein. De voorzetten van de thuisploeg kwamen zelden goed aan. Dat gold ook voor de tegenstander, die dan toch op voorsprong kwam door Melvin van de Haar. Zo stond het 0-1 bij rust.

In de eerste twintig minuten van het tweede part waren de rollen omgedraaid. DOS'37 speelde een prima fase en drong De Merino's terug. Het leidde direct tot de gelijkmaker van Glenn Jansen: 1-1. Helaas verzuimden de Vriezenveners om de voorsprong te vergroten. Meerdere keren werd Koen Nijkamp vrijgezet achter de verdediging van de Veenendalers, maar scoren was er niet bij. Ronald te Morsche en Glenn Jansen lukte dat ook niet. Aron de Koning gooide met zijn treffer een kwartier voor tijd het treffen op slot: 1-2. De gasten gaven vervolgens niets meer weg, maar vonden het doel ook niet door goed ingrijpen van doelman Rik van de Belt.

Door deze nederlaag zakten de Vriezenveners naar de twaalfde positie. De Merino's staat nu op de veilige elfde plaats met evenveel punten als het team van Jeroen Niks, maar wel met een beter doelsaldo (-14 tegen -16). Dat gaat een rol spelen in het feit, wie veilig is of moet strijden voor klassenbehoud. DOS'37 en DOS Kampen bezetten nu die plekken.

DOS'37 - De Merino's 1-2 (0-1)

Score: 39. Melvin van de Haar 0-1, 51. Glenn Jansen 1-1, 75. Aron de Koning 1-2.

Opstelling DOS'37: Rik van de Belt, Shakki Mohamed, Martijn Olde Olthof, Stijn Kuiper (81. John Fraterman), Glenn Jansen (83. Stan Tempert), Michel Kamphuis, Twan Schoonewille, Hidde Boers, Ronald te Morsche, Koen Nijkamp.