• DOS’37: Eindelijk weer winst

 • Een week voor de hervatting van de competitie in de eerste klasse D kwam DOS’37 eindelijk weer eens tot winst. Het oefenduel tegen Stevo uit Geesteren werd met 1-0 gewonnen door de treffer van Ronald te Morsche.

  door Herman Kottier

  De Vriezenveners gingen een week eerder nog onderuit tegen Rohda Raalte. Met 4-1 werd er verloren in Raalte van het team, dat op zondag uitkomt in de hoofdklasse A. De tegentreffer kwam op naam van Hidde Boers.

  In de thuiswedstrijd tegen Stevo was DOS’37 het eerste half uur heer en meester. Het dwong de gasten alleen maar tot verdedigen. Het gebrek aan scorend vermogen werd daarbij helaas duidelijk zichtbaar. Vijf grote mogelijkheden om doel te treffen gingen teleurstellend verloren. Tot maar liefst vier keer verzuimde Ronald te Morsche de trekker over te halen. Daarnaast tikte Marnick Fokke vrij voor het doel de bal naast.

  Een kwartier voor de rust verscheen Stevo pas voor het doel van de thuisploeg. Thijs Beernink kwam oog in oog te staan met doelman Patrick Nitert, die de mislukte stiftbal wist te pareren. Vervolgens was dezelfde speler betrokken bij twee doelrijpe kansen, die knullig om zeep gebracht werden. In plaats van 5-3 gingen beide teams aan de thee met een ruststand van 0-0.

  In het tweede gedeelte waren de ploegen gelijkwaardig, mede door de diverse wisselingen. Toch kwam DOS’37 na een goed uitgevoerde aanval via Ronald te Morsche op voorsprong: 1-0. Het bleek tevens de eindstand te zijn, omdat beide teams geen uitgespeelde kansen meer creëerden.

  Het geeft een goed gevoel bij de Vriezenveners, die de laatste keer wisten te winnen op 30 november. De oefenzege komt op een goed moment. Komende zaterdag is rode lantaarndrager KHC uit Kampen de tegenstander vanaf 14.45 uur op sportpark Het Midden.

  Bij verlies is trainer Durmuşoğlu met zijn mannen nog maar vier punten verwijderd van de rechtstreekse degradatieplaats. Het is dus zijn taak als DOS’37-trainer om de drie punten in Vriezenveen te houden. Ook al wordt hij in het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van……….. KHC uit Kampen.

  DOS’37 – Stevo 1-0 (0-0)

  Score: 73′ Ronald te Morsche 1-0

  Opstelling DOS’37: Nitert, Middelkamp, Boshoeve (Olde Olthof), Koebrugge (D. Kikkert), W. Kikkert, Mulderij (Herkink), Boers, Wennink (Kemp), Fokke, L. Kikkert, Te Morsche.