• DOS’37 bekert verder richting 1/16e finales


 • Hengelo-DOS’37 mocht het dinsdagavond opnemen tegen zaterdag derde klasser Wilhelminaschool. In een moeizame wedstrijd gingen de geel/zwarten in de 94ste minuut met de overwinning er vandoor. Het werd 1-2 voor de Vriezenveners in Hengelo.

  Andere basisopstelling
  DOS’37 begon met een aantal andere spelers in de basis t.o.v. de vorige wedstrijden. Zo speelde Tijn Herkink op plek van Glenn Jansen, Mark van Pijkeren stond nu aan de aftrap in plaats van Hidde Boers. Verder waren er plekken ingeruimd voor Wout Kikkert, Shakki Mohamed en Marnick Fokke. Een heel ander elftal derhalve vergeleken met opstelling van afgelopen zaterdag tegen Enter Vooruit.

  Tamme beginfase
  DOS’37 begon de wedstrijd redelijk tegen Wilhelminaschool. In de 8e minuut was er het eerste gevaar van DOS-zijde. Een hoekschop werd door Melvin Kemp op de paal gekopt. Het eerste echte gevaar was hierbij geweken voor het doel van de thuisploeg. Het was verder tam van beide kanten en dit leverde niet veel kansen op in het eerste half uur. In minuut 33 had DOS’37 weer een mogelijkheid. Twan Schoonewille schoot van afstand, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door een Wilhelminaschoolverdediger. Vooralsnog geen doelpunt voor de geel-zwarten.

  DOS’37 komt op voorsprong door een benutte strafschop
  Nadat deze bal van de doellijn was gehaald bleef DOS’37 nu wel gevaarlijk en drukte het Wilhelminaschool steeds verder naar achteren. Door een voorzet van DOS’37 kwam de bal op een hand terecht van een Wilhelminaschoolspeler en hierdoor kreeg DOS’37 een strafschop, van de Almelose scheidsrechter Niels Mulder. Net als afgelopen zaterdag nam Ronald te Morsche de strafschop. Hij schoot hem goed in en zo stond het 0-1 in Hengelo na 34 minuten spelen.

  DOS’37 drong steeds meer aan voor de 0-2
  DOS’37 ging door met druk zetten en dit leverde nog vlak voor rust een grote kans op voor Senna Silva van der Veen, maar zijn schot belandde op de lat. Er werd gerust met een 0-1 tussenstand. Na rust ging DOS’37 gewoon door met kansen creëren, maar tot scoren kwam het echter niet. In de 51e minuut kwam Ronald te Morsche net een schoenlengte te kort voor de 0-2. Daarop volgden nog twee grote kansen van Senna Silva van der Veen. Hij kwam in minuut 66 alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren. Nog geen drie minuten later liep hij wederom zijn tegenstander eruit en ook deze keer wist hij het net niet te vinden. En zo bleef het 0-1 op het scorebord staan. De ingevallen Glenn Jansen wist ook niet tot scoren te komen, toen hij alleen voor de keeper verscheen en schoot de bal knullig tegen de keeper aan.

  Wilhelminaschool komt uit een strafschop op gelijke hoogte
  Het leek er lang naar uit te zien, dat DOS’37 met 0-1 de overwinning over de streep zou trekken. Totdat in de 84e minuut een strafschop werd gegeven door scheidsrechter Mulder voor Wilhelminaschool. Een goed afstandsschot werd knap gered door DOS-doelman Patrick Nitert, maar daarna werd er hands gemaakt in de zestien en dus een strafschop tegen. Deze werd in eerste instantie subliem gered door Patrick Nitert, maar de scheidsrechter oordeelde dat de DOS-doelman te vroeg een voorwaartse beweging had gemaakt en moest de strafschop overgenomen worden. Deze tweede poging werd er wel raak geschoten en zo stond het 1-1 gelijk, met nog een kleine 10 minuten te spelen en de nodige blessuretijd.

  DOS’37 pakt alsnog de winst in blessuretijd
  Iedereen ging er vanuit dat het gelijk zou blijven en dat er in de eerste 90 minuten geen winnaar zou komen en men zich op kon maken voor de vermaledijde strafschoppenserie. Maar toch gingen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman met de winst er vandoor. In de 94ste werd er een corner gegeven en deze werd door Senna Silva van der Veen uit de kluts gescoord.

  Loting 1/16e finales op 21 december
  En zo bekert DOS’37 door naar de volgende ronde, de 1/16e finales van de KNVB Districtsbeker Oost. Op 17 december is er eerst nog een tussenronde, met wedstrijden die gaan tussen Longa'30 en Rigtersbleek en tussen de winnaar van FC Trias-AZSV en de winnaar van De Paasberg-Concordia. Daarna is er op 21 december de loting voor de 1/16e finales, waarbij de speeldata zijn 18 of 19 februari 2023.

  Zaterdag a.s. speelt DOS’37 de uitwedstrijd in Drenthe tegen FC Meppel, aanvang 15.00 uur

  Wedstrijdstatistieken

  Wedstrijd: Wilhelminaschool - DOS’37 1-2 (0-1)

  Doelpunt : (35’) 0-1 Ronald te Morsche, (84’) 1-1 Marvin de Leeuw , (94’) 1-2 Senna Silva van der Veen

  Scheidsrechter : Niels Mulder uit Almelo

  Gele kaarten: Rik Brinker, Pim Zengerink, Jeffrey Ruinemans, Marvin de Leeuw, Rowin Voogd, Jordy Nijenhuis (allen SV Wilhelminaschool)

  Rode kaarten : geen

  Aantal toeschouwers : 100

  Bijzonderheden: DOS’37 is nu 10 wedstrijden ongeslagen, waarvan 3 officiële beker- en 7 competitiewedstrijden op rij werd gewonnen. Penningmeester Gerco Rebergen hanteerde in Hengelo met verve de grensrechtersvlag bij DOS’37.

  Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Wout Kikkert (61’ Glenn Jansen), Job Derksen (45’ Martijn Olde Olthof), Marnick Fokke (72’ Stijn Kuiper), Twan Schoonewille, Mark van Pijkeren, Tijn Herkink, Shakki Mohamed, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche © (72’ Koen Nijkamp)