• DOS'37 bekert verder na winst in Dalfsen

• Maarten Slomp

• Zaterdag werd om 14.30 uur de derde en laatste wedstrijd in de poulefase gespeeld van de districtsbeker Oost, tussen zaterdag tweede klasser ASC'62 en DOS'37, op het Sportpark Gerner in Dalfsen.

door Henri Mullink

•

De wedstrijd begon van beide kanten in een gezapig tempo, waarbij het tempo van DOS'37 een tikkeltje hoger lag dan van ASC'62. Er gebeurde dus niet veel in de openingsfase. Shakki Mohamed zorgde met zijn snelle acties over rechts voor wat gevaar aan de kant van DOS'37, maar de voortzetting schoot vaak te kort. Aan de andere kant hadden de acties van Tom Smoes wel wat dreiging, maar waren ze vaak te onzorgvuldig. In de 14de minuut schoot Menno Kamphuis een keer goed op goal zonder dat zijn schot echt gevaarlijk werd. Met deze actie werd wel een signaal afgegeven door Menno dat er strakker gespeeld moest worden. De actie kreeg meteen een goed vervolg toen Shakki Mohamed goed doorkwam over rechts en Maarten Slomp in stelling bracht voor de goal. Hij kon echter net niet de bal goed afdrukken om er een serieuze doelpoging van te maken.

• DOS'37 werd gaande de eerste helft wel steeds beter en drukte ASC'62 steeds verder terug op de eigen helft. ASC'62 hanteerde heel vaak de lange bal wat tot niets leidde. Het was eigenlijk wachten op een goal van DOS'37, maar echte grote kansen voor DOS'37 bleven uit. Menno Kamphuis, Maarten Slomp en Tom Smoes hadden namens DOS'37 nog wel wat kleine mogelijkheden, maar de allergrootste kans in de eerste helft was er voor het zwak spelende ASC'62. Een fout op het middenveld in de 43ste minuut van aanvoerder Michel Kamphuis, die een speler van ASC'62 de bal in de voeten speelde, leidde tot een zeer gevaarlijke aanval aan de rechterkant van het veld van ASC'62. Chiel Pasman van ASC'62 kon als eindstation van deze aanval echter vrij voor keeper Patrick Nitert de opgelegde kans niet verzilveren. Patrick behoede DOS'37 met een fabelachtige redding voor een achterstand. Het zou tegen de verhouding in zijn geweest, maar dat telt in het voetbal niet. Niet veel later en na een klein opstootje in de zestien van ASC'62 waarbij Menno Kamphuis betrokken was, besloot de scheidsrechter voor het rustsignaal te fluiten.

• Na de rust viel er één wissel te noteren aan de kant van DOS'37. Wout Kikkert kwam in het veld voor de geblesseerde  Willem van 't Spijker. Je zag nu een beetje hetzelfde spelbeeld als voor de rust. DOS'37 speelde in een te laag tempo en de passing was te slordig. Er was veel onrust in het spel en je zag zelden een goede combinatie. In de 52ste minuut was het goed doorzetten van Shakki Mohamed die de bal voor de goal trok, waar Menno Kamphuis net niet goed zijn hoofd achter kreeg. In de 60ste minuut was er een prachtige passeerbeweging van Hidde Boers te zien in het strafschopgebied van ASC'62, waar helaas geen goed vervolg op kwam. Het waren spaarzame hoogtepunten in een matige tweede helft. Toch bleef DOS'37 hard werken en dat was positief. Als het dan voetballend niet loopt, kun je altijd met hard werken nog iets forceren. Nadat ASC'62 in de 64ste minuut nog een keer gevaarlijk was geweest met een van richting veranderd schot, die net langs de paal vloog bij doelman Nitert, was het dan toch DOS'37 dat op verdiende voorsprong kwam en het harde werken beloond zag worden. Het was in de 65ste minuut de onvermoeibare Menno Kamphuis die een fout van een speler van ASC'62 net buiten de zestien afstrafte en vrij kon doorlopen naar de goal van ASC'62 en heel beheerst de bal achter de doelman van ASC'62 stiftte 0-1. Daarna had DOS'37 de wedstrijd onder controle. Het was wachten op meer doelpunten. In de 68ste minuut werd er een goede vrije trap genomen door Tom Smoes, die net niet goed verwerkt kon worden met het hoofd door Menno Kamphuis en de bal schoot rakelings voor de goal langs. Nadat in de 71ste minuut Lars Kikkert nog getrakteerd werd op een gele kaart, was het Shakki Mohamed die in de 72ste minuut aan de rechterkant wederom zijn behendigheid en snelheid goed gebruikte en de bal voor de goal bracht. De bal werd met een beetje geluk getoucheerd door Menno Kamphuis en viel precies goed voor de voeten van Tom Smoes en bood hem een niet te missen kans vrij voor de keeper van ASC'62, om de 0-2 op het scorebord te brengen.

• Hierna werden er nog een aantal wissels doorgevoerd in de 73ste minuut aan de kant van DOS'37. Marnick Fokke, Ronald Te Morsche en Stan Tempert kwamen voor Maarten Slomp, Menno Kamphuis en Jordi Brinkman in het veld. In de 78st minuut gevolgd door de laatste wissel, Wietse van ' Spijker voor Hidde Boers.Na deze wissels leek de wedstrijd een beetje gespeeld te zijn. Er was aan de kant van DOS'37 nog één goede actie te zien waarbij wederom Shakki Mohamed betrokken was. Shakki schoot een bal uit een hoekschop in de 79ste minuut van rechts heel goed voor de goal, waarop Martijn Olde Olthof zeer attent reageerde en bijna de 0-3 binnenkopte. Ik zei al eerder de wedstrijd leek gespeeld, want na een fout op het middenveld bij DOS'37, kon de man van de gemiste kans uit de eerste helft (Chiel Pasman van ASC'62) in de 85ste minuut zo doorlopen richting Patrick Nitert en in tweede instantie heel knap afwerken en was het 1-2. Nu werd het toch nog een beetje billen knijpen voor de meegereisde supporters uit Vriezenveen, want ASC'62 gooide er daarna nog een klein slotoffensiefje uit, maar dit mocht niet meer baten (2-2 was voor hun ook te veel van het goede geweest) en eindige de wedstrijd in een verdiende overwinning 1-2 voor DOS'37.

• Met deze overwinning is DOS'37 verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi van de districtsbeker Oost. Het spel was in de vijf oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden in de voorbereiding richting de start van de competitie a.s. zaterdag 19 september 2020 nog niet goed. Het zal allemaal beter moeten, maar in het voetbal kan het zo omslaan en dan kan een niet zo'n goede voorbereiding ineens omslaan in een goede start van de competitie. Als iedereen positief blijft gaat het zeker goed komen met DOS'37. Ik wil alle spelers, technische staf en de overige begeleiding daarom ook heel veel succes toewensen voor het nieuwe seizoen en de supporters wil ik oproepen om de ploeg te ondersteunen in de thuis en uitwedstrijden. Samen maken wij er een mooi seizoen van!

• Opstelling DOS'37: Nitert, Brinkman (Tempert 74), Willem van 't Spijker (Wout Kikkert 46), Olde Olthof, Mohamed, Smoes, Michel Kamphuis, Boers (Wietse van 't Spijker 78), Slomp (Fokke 74), Menno Kamphuis (Te Morsche 74) en Lars Kikkert

Foto's : Jeroen Tempert