• DOS'37 1 wint ook haar tweede bekerwedstrijd in Denekamp

 • Gisteren stond de tweede bekerwedstrijd van DOS'37 op het programma in Denekamp, tegen zondag tweede klasser SDC'12. Er werd afgetrapt op sportpark de Molendijk om 17.00 uur.
   
  DOS'37 begon goed en gretig aan deze wedstrijd, wat in de eerste minuut al tot een goede doelpoging leidde op de goal van SDC'12. Het was Glenn Jansen die op een goede pass van Menno Kamphuis net niet de openingsgoal kon maken. DOS'37 bleef echter goed druk zetten op de tegenstander en het was wachten op de openingstreffer. Die kwam er ook, want het was de snelle Shakki Mohamed die in de 8ste minuut van de wedstrijd een goede actie aan de rechterkant van het veld inzette en met een mooie voorzet de bal voor de goal bracht. Precies op het hoofd van Ronald te Morsche. Hij had geen moeite om de keeper van SDC'12 te passeren 0-1. 
 • Na de goede openingsfase van DOS'37 zakte de ploeg wat terug en het tempo werd ook minder. De wedstrijd kabbelde wat voort en er gebeurde niet veel. In de 20ste minuut was er nog een goede actie aan de linkerkant van Hidde Boers, die de bal bij Menno Kamphuis bracht. Helaas werd deze situatie afgefloten door de scheidsrechter, wegens buitenspel van Menno. Wat opviel was dat de linies veel te ver uit elkaar lagen en van het druk zetten van de eerste tien minuten niet veel meer terechtkwam. SDC'12 was een zwakke tegenstander en dan moet je er eigenlijk op en over gaan en dat gebeurde niet. SDC'12 kon zelfs nog gevaarlijk worden. Via een mooie actie van oud DOS'37 speler Stef van der Velden in de 34ste minuut, die een medespeler heel slim voor de goal zette, werd het bijna nog 1-1. DOS'37 herstelde zich echter goed in de slotfase van de eerste helft en een aantal mooie acties voor de goal van SDC'12 leverde halve en hele kansen op, maar niet de 0-2 en dus werd er gerust met een 0-1 stand.  
   
  Na rust waren er twee wissels te melden, Twan Schoonewille kwam in het veld voor de licht geblesseerde Hidde Boers en Martijn Olde Olthof kwam voor Joost Aman. DOS'37 trok de goede lijn van de laatste tien minuten van de eerste helft door. Dat leverde meteen al wat mogelijkheden op. In de 54ste minuut werd het goede begin van de tweede helft beloond met de verdiende 0-2. Het was wederom de behendige en snelle Shakki Mohamed, die de bal bij Twan Schoonewille bracht en hij zag Ronald te Morsche vrijstaan. Voor Ronald was het een koud kunstje om vervolgens de bal in de rechteronderhoek te plaatsen, langs de keeper van SDC'12. 
 • Hierna waren er nog een aantal gevaarlijke acties voor de goal van SDC'12, waar Shakki Mohamed ook vaak bij betrokken was. Hij is met zijn snelheid heel belangrijk voor dit DOS'37. In de 71ste minuut kwam Lars Kikkert voor Menno Kamphuis in het veld. Het goede spel van DOS'37 veranderde echter en men verviel weer in oude fouten. Het tempo ging omlaag en de slordigheid sloop in het spel. De zwakke tegenstander kreeg zowaar nog hoop op een resultaat. Helemaal nadat spits Joeri Mensink van SDC'12 in de 76ste minuut de 1-2 binnenschoot, achter doelman Patrick Nitert. Totaal onnodig kwam SDC'12 toen terug in de wedstrijd. Sterker nog, voor hetzelfde geld had dezelfde Joeri Mensink uit een rebound in de 78ste minuut de 2-2 aangetekend. In de 79ste minuut vond de laatste wissel aan de zijde van DOS'37 plaats. Het was de moegestreden Glenn Jansen, die werd vervangen door de weer aanwezige Wout Kikkert. De laatste 10 minuten was het nog billenknijpen voor de meegereisde DOS'37 supporters, want er ontstonden nog hachelijke situaties voor de goal van Patrick Nitert, waaruit de 2-2 had kunnen vallen. DOS'37 stelde daarin de omschakeling en de vrije ruimte die ontstond, niet veel meer tegenover. Met kunst en vliegwerk werd uiteindelijk de 1-2 overwinning over de streep getrokken en floot de soms wat warrig leidende scheidsrechter van dienst de wedstrijd in de 92ste minuut af. Eindstand 1-2.
 • Conclusie: DOS'37 speelde een wedstrijd met meerdere gezichten. Goede fases werden afgewisseld met slechte fases. Het resultaat staat natuurlijk. Weer een overwinning en 6 punten uit twee bekerwedstrijden is gewoon goed. Echter wat ik al vaker gezegd heb, zal het spel veel beter moeten om straks een rol van betekenis te kunnen spelen in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Dat weten de spelers en de technische staf zelf ook heel goed, want zo de wedstrijd bijna nog uit handen geven tegen een hele zwakke tegenstander als SDC'12 in de slotfase mag natuurlijk niet gebeuren. We zitten nog in de voorbereiding en laat deze les meegenomen worden naar 25 september 2021, wanneer de competitie van start gaat.  
   
  Verslag: Henri Mullink
  Foto's: Jeroen Tempert