• DOS'37 1 wint oefenwedstrijd tegen Den Ham 1

 • Den Ham 1 juli, geschreven door Henri Mullink
   
  Eindelijk na ongeveer 9 maanden was het dan zover, er mocht weer gevoetbald worden met publiek. Wat hebben wij er lang op moeten wachten, zowel spelers als supporters. De eerste wedstrijd was meteen een leuk affiche de Twenterand derby tussen Den Ham en DOS'37. Anders gezegd een tweede klasser uit het zaterdagvoetbal tegen een eerste klasser ook uit het zaterdagvoetbal. Het werd een vermakelijke avond met een positief resultaat voor DOS'37 en met prachtige doelpunten.
   
  De wedstrijd kabbelde de eerste 10 minuten voort. Het was het bekende aftasten en aan DOS'37-zijde zag je dat men ook even moest wennen om weer een wedstrijd te spelen. Het was een beetje zoeken. Den Ham nam in de openingsfase het initiatief, wat resulteerde in een voorsprong van 1-0. Tom Smoes liet aan de linkerkant zijn man lopen al dan niet gehinderd door de tegenstander. De daaropvolgende voorzet werd heel knap ingeschoten door Kevin Ruiterkamp en dat betekende in de 10de minuut de 1-0 voorsprong voor Den Ham. Het leek net of DOS'37 dit even nodig had als wake up call, want daarna ging DOS'37 ineens voetballen en er kwamen ook kansen op de gelijkmaker die eigenlijk niet uit kon blijven. DOS'37 nam het initiatief over van Den Ham en ging een tandje bijschakelen, dat leidde in de 24ste minuut tot de verdiende gelijkmaker. De goal werd ingeleid door een goed spelende Michel Kamphuis op het middenveld en beheerst afgerond door de linkermiddenvelder Tom Smoes, die hiermee zijn foutje van de 1-0 weer goed maakte 1-1 dus.
   
  DOS'37 zette hierna door en bleef leuk combineren. De vrije man werd ook heel makkelijk telkens gevonden. Je zag in die fase ook dat er veel voetballend vermogen in de ploeg zit. Het spel resulteerde al snel in de verdiende voorsprong. Er ging een prachtige combinatie op links tussen Hidde Boers en Tom Smoes in de 26ste minuut aan vooraf. Die laatste ronde die combinatie subliem af en bracht de 1-2 voorsprong op het scorebord. Ook zag je het enorme krachtsverschil in deze fase tussen Den Ham en DOS'37. DOS'37 was telkens sneller bij de bal dan de tegenstander. Wat ook opviel was de gretigheid en fitheid van de spelers van DOS'37. Dat is ook een groot compliment aan de technische staf. Een mooie voorzet van de weer herstelde Douwe Koebrugge op Menno Kamphuis, die de bal heel mooi binnenkopte, leverde net geen treffer op in de 32ste minuut. In de 38ste minuut viel de man van de twee goals Tom Smoes geblesseerd uit en werd vervangen door Shakki Mohamed. Shakki drukte al vrij snel zijn stempel op de wedstrijd met zijn snelle loopacties aan de rechterkant. Op slag van rust in de 45ste minuut leverde dat het hoogtepunt van de avond op. Shakki soleerde vanaf het middenveld langs een stuk of drie, vier spelers van Den Ham, om vervolgens snoeihard in de linkeronderhoek raak te schieten. Een prachtige goal en hij bracht hiermee de ruststand op 1-3.
   
  Na de rust werd er natuurlijk zoals dat gebruikelijk is in oefenwedstrijden volop gewisseld. Je wil tenslotte alle spelers die je ter beschikking hebt aan het werk zien. Dus kwamen Lars Kikkert, Glenn Jansen en de tweede keeper Nick van Ballegooijen (hij is nieuw overgekomen van SVV'56 uit Sibculo) in het veld voor Martijn Olde Olthof, Hidde Boers en Patrick Nitert. 
   
  De wedstrijd ging verder met waar het geƫindigd was in de eerste helft, met een veel sterker DOS'37 en een Den Ham dat het tempo niet kon bijbenen. Dit resulteerde in de 58ste minuut in de 1-4. Het was Shakki Mohamed die een vrije trap mocht nemen aan de rechterkant van het veld en deze feilloos op het hoofd van Menno Kamphuis plaatste. Menno kopte vervolgens snoeihard raak in de rechterbovenhoek. Wederom een prachtig doelpunt. Daarna was het wel een beetje gebeurd met het goede spel, dit kwam natuurlijk ook door de vele wisselingen die nog werden doorgevoerd. Jordy Brinkman, Martijn Olde Olthof, Maarten Slomp, Marnick Fokke en Hidde Boers kwamen opnieuw of voor het eerst in het veld in de 63ste minuut voor Douwe Koebrugge, Lars Kikkert, Job Derksen, Ronald te Morsche en Michel Kamphuis. Er gebeurde in de slotfase van de wedstrijd niet veel meer. Bij Den Ham was de pijp leeg en DOS'37 vond het wel best zo. Ze hebben laten zien dat er veel potentie zit in de selectie en hebben de meegereisde supporters uit Vriezenveen een mooie wedstrijd voorgeschoteld, met bij vlagen heel goed spel en mooie situaties voor de goal. In de slotfase werd ook de moegestreden Twan Schoonewille nog gewisseld voor Wout Kikkert die nog even weer opnieuw zijn opwachting mocht maken. Na 90 minuten vloot de goed leidende scheidsrechter (ik heb zijn naam even niet paraat) de wedstrijd af en stond er een zeer verdiende eindstand van 1-4 op het scorebord.
   
  Terugkijkend op de wedstrijd kun je concluderen dat DOS'37 er goed opstaat. Er staat een selectie met mogelijkheden. Er zit veel voetbal in de ploeg. Als er niet te veel blessures komen, moet deze selectie zeker een goed seizoen kunnen draaien in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Nu eerst vakantie en straks een mooie doorstart op 21 augustus 2021 tegen Sparta Enschede in Enschede. Laten we hopen dat het seizoen 2021/2022 niet weer onderbroken wordt en dat we eindelijk een heel seizoen lang kunnen genieten van onze jongens in het Geel Zwart en dat we ze massaal steunen in de thuis en uitwedstrijden, want dat verdienen ze.
 • Beginopstelling DOS'37
   
  Doel
  Patrick Nitert
   
  Achter
  Wout Kikkert
  Job Derksen
  Martijn Olde Olthof
  Twan Schoonewille
   
  Midden
  Hidde Boers
  Douwe Koebrugge
  Michel Kamphuis
  Tom Smoes
   
  Voor
  Menno Kamphuis
  Ronald te Morsche
   
  Na de rust waren er vele wisselingen zie het verslag