• DOS'37 1 wint de oefenwedstrijd tegen PH 1

• Verslag: Henri Mullink

Zaterdag 28 augustus stond de derde oefenwedstrijd van DOS'37 op het programma, tegen zaterdag tweedeklasser PH uit Almelo.
    Er werd op sportpark Het Midden afgetrapt om 14.30 uur.

DOS'37 begon niet scherp aan de wedstrijd, wat na 2 minuten al resulteerde in een achterstand. Door onrust in de verdediging was het keeper Tim Sickman die in de fout ging. Een mislukte voortzetting van hem belande precies op het hoofd van Sebastiaan Bruns van PH en hij kon heel makkelijk de 0-1 binnen koppen. Je zou denken dat dit een wake up call zou moeten zijn. Niets was minder waar, want DOS'37 bleef slordig in de openingsfase en de scherpte ontbrak. In de 10de minuut leidde dit al tot de 0-2. Het was Rick Droste die rechts vanaf de zijkant wel heel makkelijk naar binnen kon lopen en de bal in de linkerbovenhoek schoot. Keeper Tim Sickman stond erbij en keek erna 0-2. Voordeel van zo'n vroege achterstand is dat er dan nog heel wat tijd overblijft voor reparatiewerkzaamheden. DOS'37 bleef echter in een veel te laag tempo spelen en stichtte nauwelijks gevaar in de zestien van PH. In de 23ste minuut viel pas de eerste goede actie op de goal van de tegenstander te noteren, van Marnick Fokke. Dat zegt genoeg. DOS'37 begon in de laatste fase van de eerste helft wel iets beter in het spel te komen en in de 33ste minuut leverde dat de aansluitingstreffer op. Het was wederom Marnick Fokke, die aan een goede actie begon aan de rechterkant van het veld en deze vervolgde met een puike voorzet op maat op Menno Kamphuis. Voor hem was het een koud kunstje, om de bal in de touwen te koppen en de aansluitingstreffer te produceren 1-2. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust vonden de gebruikelijke wissels weer plaats. Keeper Tim Sickman maakte plaats voor Patrick Nitert, Stan Tempert kwam voor Tom Smoes en Lars Kikkert voor John Fraterman. DOS'37 begon in tegenstelling tot de eerste helft nu wel scherp aan het vervolg van deze wedstrijd. Het was in de 47ste minuut dat de altijd hardwerkende Menno Kamphuis vanaf de linkerkant een goede strakke voorzet gaf, waarop Hidde Boers heel goed anticipeerde. Hij kopte feilloos de 2-2 binnen. Het was het begin van een sterke fase aan de kant van DOS'37. Er werd zichtbaar beter gecombineerd en ook meer druk op de bal en de tegenstander gezet. Dit is belangrijk om straks ook wedstrijden in de zware eerste klasse D van het zaterdagvoetbal naar de hand te zetten. Na deze sterke fase van DOS'37 speelde de wedstijd zich vooral af op het middenveld, waarbij DOS'37 wel de betere ploeg bleef. Voor de goals gebeurde er niet zoveel meer. Er waren aan beide kanten nog wat halve kansen. Er werd aan DOS'37 zijde nog 3 keer gewisseld. In de 66ste minuut kwam Koen Nijkamp in het veld voor Glenn Jansen en in de 71ste minuut kwam Tom Smoes voor de tweede keer in het veld voor Marnick Fokke. Tenslotte werd in de 80ste minuut Tijn Herkink nog gebracht voor Douwe Koebrugge. Positief om te zien was dat DOS'37 bleef gaan voor de overwinning, die er ook zou komen. In de 80ste minuut van de wedstrijd was het namelijk wederom Menno Kamphuis die prachtig voorbereidend werk van Lars Kikkert met het hoofd heel goed afrondde, door de bal vollerend in één keer op de schoen te nemen en keihard in de linkerbenedenhoek knalde, langs de keeper van PH 3-2. De wedstrijd was gespeeld, want hierna gebeurde er niet veel meer en was het eigenlijk wachten op het laatste fluitsignaal. Deze kwam een tijdje later na een onbesuisde doorloopactie van een speler van PH op Patrick Nitert. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De wedstrijd werd door de goed leidende scheidsrechter van dienst deze middag afgefloten. Eindstand een verdiende 3-2 overwinning voor DOS'37.

Conclusie: Het was een echte oefenwedstijd waarin goed zichtbaar werd, dat er nog werk aan de winkel is voor de technische staf van DOS'37. Natuurlijk waren er positieve zaken te melden, maar het was ook lang niet altijd goed. Wil DOS'37 een rol van betekenis spelen in de eerste klasse D, dan zullen dingen echt verbeterd moeten worden. Daarvoor is nog tijd, maar niet heel veel meer. Volgende week beginnen de bekerwedstrijden en daarna gaan we richting 25 september 2021. Dan wacht op sportpark Het Midden de eerste confrontatie in de competitie tegen DTS'35 uit Ede.