• DOS’37 021 wint overtuigend eerste Beltonawedstrijd

  • In het begin was het allemaal nog moeizaam, maar uiteindelijk kwamen de jeugdspelers van DOS’37 op stoom door o.a. een hattrick van Olaf de Lange. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen door de geel/zwarten.

    Dinsdagavond om 20:00 uur werd er afgetrapt in Vriezenveen voor de wedstrijd in de Beltonacompetitie, tussen DOS’37 O21 en Rood Zwart O21. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren er kansen over en weer. In de 19e minuut kwam Rood Zwart op voorsprong in Vriezenveen. Net op het moment dat de jeugdspelers van DOS’37 de betere ploeg was in deze periode. De voorsprong van Rood Zwart was van korte duur, want nog geen 3 minuten later bracht Olaf de Lange de stand weer op gelijke hoogte. Een mooie actie van Mario Francismouth werd uiteindelijk voorgezet op Olaf de Lange en hij kopte de bal in het net en zo stond het 1-1 op het scorebord. DOS37 O21 ging op zoek naar de voorsprong en die vond het in minuut 35. Uit een hoekschop scoorde weer Olaf de Lange en diezelfde Olaf de Lange maakte zijn derde deze avond in minuut 40. Dus een loepzuivere hattrick van de spits van DOS’37. De 3-1 was tevens de ruststand in Vriezenveen.

    De jeugdspelers van DOS’37 gingen na rust gewoon door en dit resulteerde in minuut 56 in een 4-1 tussenstand op het scorebord. Koen Nijkamp werd diep gestuurd door Chiel Dasselaar. De rappe vleugelspeler van DOS’37 was sneller dan zijn tegenstander en zo schoot hij in de korte hoek binnen. DOS’37 ging wisselen en zo kwamen Jorn Fokke, Erik Dasselaar en Sven de Swart in het veld voor Kjell Westerink, Mario Francismouth en Niels Smit. Een paar frisse jeugdspelers kwamen in het veld. In minuut 75 kreeg DOS’37 een vrije trap en deze werd genomen door eerste elftal speler Hidde Boers. De bal werd prachtig in het doel getrapt en zo stond het 5-1 op het scorebord. Uiteindelijk werd het nog 6-1 door Koen Nijkamp en zo wonnen de jeugdspelers van DOS’37 overtuigend met 6-1 van Rood Zwart. Een goed begin in de Beltonacompetitie. Op 30 oktober speelt het DOS’37 O21-team weer een wedstrijd en dan uit tegen Enter O21 op Sportpark de Krommepatte om 20:00 uur.