• De jeugdcommissie van DOS’37:

 • De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor het gehele functioneren van de jeugdafdeling. Daarbij staat de voetbalontwikkeling van al onze jeugdleden centraal. Daarnaast zijn goede verhoudingen tussen de voetballers en de vereniging en een goede verstandhouding met de ouders en/of verzorgers van de voetballers enorm belangrijk.  

  Tevens heeft de commissie als taak de operationele zaken te regelen binnen de jeugdafdeling, dit zijn onder andere de teamindelingen, aanstelling teambegeleiding en opstelling trainingsschema met als doel dat al onze jeugdleden onbezorgd en met plezier kunnen voetballen. 

  In de afgelopen periode zijn er een aantal mutaties geweest binnen de jeugdcommissie en daarom stellen wij ons graag nog even voor!

  Marc Meier – Hoofd Jeugdopleiding:

  Sinds de zomer van 2019 vervult Marc Meier de rol van Hoofd Jeugd Opleidingen bij DOS’37:

  ‘In het dagelijks leven werk ik voor Soccer Camps United. Wij organiseren voetbalactiviteiten namens Betaald Voetbal Organisaties.’

  ‘Vanaf kinds af aan voetbal ik al bij DOS’37 en heb ik twaalf seizoenen in de 1e selectie gespeeld. Helaas heb ik afgelopen zomer de beslissing moeten maken om te stoppen als selectiespeler, omdat ik teveel hinder ondervond van mijn rug. Af en toe een balletje meetrappen met de toppers van DOS’37 5 lukt gelukkig nog wel..  Zelf heb ik al ruim tien jaar training gegeven bij verschillende jeugdteams en kreeg ik vanaf het seizoen 2019-2020 de kans om bij de gezelligste amateurvereniging Hoofd Jeugd Opleidingen te worden.’

  ‘We hebben met DOS’37 een mooi team met elkaar en we gaan de komende jaren zeker nog stappen maken. De afgelopen tijd hebben we veel aanmeldingen erbij gekregen en daar zijn we natuurlijk harstikke blij mee. Vorig seizoen hebben we veel aandacht besteed aan de onderbouw en dit willen we nu ook doorzetten richting de midden- en bovenbouw.  De eerste stappen zijn gezet en we kijken ernaar uit om hiermee verder te gaan.’
   

  John Fraterman – Technisch Coördinator Bovenbouw (JO17/JO19):

  Selectiespeler John Fraterman vervuld als Technisch Coördinator Bovenbouw een belangrijke rol in de doorstroming van de bovenbouw naar de senioren:

  ‘Ik ben John Fraterman, 29 jaar en woonachtig in Vriezenveen. Sinds 2018 ben ik actief bij DOS'37, en vanaf vorig seizoen vervul ik de rol van Coördinator Bovenbouw binnen onze jeugdopleiding. Hierbij ondersteun ik Hoofd Jeugd Opleidingen Marc Meier bij alle voorkomende zaken binnen de leeftijdscategorieën JO17 & JO19. In het dagelijks leven ben ik als accountmanager werkzaam in de uitzend- en detacheringsbranche bij THP Twentetechniek.’

  ‘Hopelijk zien we elkaar snel weer op het sportpark en kunnen we met elkaar genieten van de mooiste bijzaak van het leven.’

  Erik Aalderink - Coördinator Middenbouw (JO13/JO15):

  Afgelopen zomer hebben wij Erik Aalderink gevraagd om onderdeel uit te gaan maken van de jeugdcommissie. In de voorgaande seizoenen was Erik trainer van respectievelijk de JO13-1 en JO13-2:

  ‘Vanaf dit seizoen ben ik  jeugdcoördinator van de middenbouw (JO13 en JO15). Alles bij elkaar ben ik ruim 10 seizoenen jeugdtrainer geweest binnen de jeugd van DOS en durf dan ook wel te zeggen dat ik in de week dus graag wat tijd vrij maak om bij trainingen en wedstrijden van de diverse jeugdteams te kijken. Vanuit mijn rol ligt momenteel de 1e prioriteit bij dit de JO13 en JO15 en fungeer ik als aanspreekpunt voor trainers, leiders, spelers en ouders’.

   ‘Graag tot ziens bij de mooiste club van Vriezenveen!’

  Jitske Oord – Coördinator Onderbouw (JO11/JO12) en Meidenvoetbal

  Jitse Oord, al meerdere jaren een bekend gezicht in de Jeugdcommissie.

  ‘Ik ben Jitske Oord en nu z’n kleine drie jaar een lid binnen de jeugdcommissie. Mijn taken liggen vooral bij het meidenvoetbal en John Fraterman ondersteunen in de bovenbouw bij JO17 en JO19. Vanaf dit seizoen zal ik de rol van Jeugdcoördinator bij de JO11 en JO12 gaan invullen en hiermee een aantal  taken overnemen van John Zwier’.

  Rolf Abbink - Coördinator Gelijke Kansen (Mini’s/JO8/JO9 en JO10):

  Ook Rolf Abbink hebben we afgelopen zomer gevraagd om aan te sluiten bij de Jeugdcommissie. Rolf is vorig seizoen nauw betrokken geweest bij het opstarten en implementeren van het Gelijke Kansen project voor onze jongste jeugd:

  ‘Als vader van 3 zoons die bij DOS in de jongste jeugd spelen leek het me belangrijk en ook leuk om wat voor de jeugd te betekenen. Hierbij spreekt het project gelijke kansen mij erg aan. Daarom ben ik vorig jaar aangehaakt bij de start van het project gelijke kansen. Dit jaar mag ik onderdeel uitmaken van het jeugdbestuur. Mijn rol hierin is met name gericht op het project Gelijke Kansen’.

  ‘Ik zou het prachtig vinden als we als club samen met iedereen het spelplezier kunnen verhogen en alle voetballers goed kunnen ondersteunen zodat iedereen op zijn of haar niveau het beste eruit kan halen’.

  John Zwier – Voorzitter Jeugdcommissie:

  Sinds vorig jaar is John Zwier voorzitter van de jeugdcommissie, daarnaast heeft hij in de afgelopen maanden ook de rol van Jeugdcoördinator Onderbouw (JO11/JO12) ingevuld:

  ‘Nadat ik in 2016 ben begonnen als jeugdtrainer/leider van het team van mijn zoontje ben ik al snel de rol van Jeugdcoördinator Onderbouw (Mini’s tot en met JO13) gaan invullen. Hierdoor heb ik kennis mogen maken met veel trainers, leiders en uiteraard ook veel jeugdleden en ouders. Begin vorig jaar ben ik gevraagd om de rol van bestuurslid Jeugdzaken in te gaan vullen. Uiteraard ben ik deze mooie uitdaging aangegaan om, samen met alle betrokkenen, de jeugdopleiding van DOS’37 weer op een hoger plan te tillen en te zorgen voor optimale randvoorwaarden.

  Ik ben getrouwd en vader van 4 kinderen waarvan er 2 kinderen jeugdlid zijn van DOS’37. Naast mijn functie als bestuurslid jeugdzaken ben ik in het dagelijks leven actief als Aftersales/service-coördinator bij een installatiebedrijf.   

  Mocht u een vraag hebben voor een van de leden van de Jeugdcommissie stuur dan een mailbericht naar jeugdzaken@dos37.nl, dan zal er z.s.m. contact met u worden opgenomen.