• 250 OFFICIËLE WEDSTRIJDEN VOOR RONALD TE MORSCHE IN EERSTE ELFTAL DOS’37

 • door Martin Vos

  VRIEZENVEEN - Ronald te Morsche speelde vandaag in de thuiswedstrijd tegen NEO zijn 250e officiële wedstrijd voor DOS’37 1. Voor aanvang van de wedstrijd werd de aanvoerder van DOS’37 in het zonnetje gezet door de penningmeester van DOS’37, Gerco Rebergen. Naast de fraaie bos bloemen en mooie woorden, werd de dag nog mooier voor DOS’37, door de wedstrijd tegen de nummer 2 van 1H met 1-0 winnend af te sluiten.

  Ronald heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van DOS'37 als een icoon van consistentie en toewijding gedurende zijn 11 seizoenen als selectiespeler van de Vriezenveense 1e klasser. Zijn voetbalreis omvatte twee periodes bij de club, van 2010 tot 2016 en opnieuw van 2019 tot 2024, met een kortstondige tussenstop bij Sparta Enschede van 2016 tot 2019.

  Gedurende zijn tijd bij DOS'37 droeg hij tot nu toe het shirt in 249 officiële wedstrijden, waarin hij zijn fysieke spel combineerde met een opmerkelijke discipline, met slechts 29 gele kaarten en geen enkele rode kaart op zijn naam. Zijn aanwezigheid op het veld was niet alleen voelbaar maar ook productief, met 72 doelpunten in totaal. Van deze indrukwekkende telling waren 54 doelpunten in competitieverband en 18 in bekerwedstrijden.

  Het verhaal van zijn doelpunten is doorspekt met gedenkwaardige momenten, zoals zijn eerste doelpunt voor DOS'37 op 21 augustus 2010 tegen Tubantia in de bekerwedstrijd (hij scoorde toen meteen ook zijn tweede doelpunt), gevolgd door zijn eerste competitiedoelpunt tegen Go Ahead Kampen op 16 oktober 2010. Dit was slechts het begin van een reeks opwindende prestaties, die hem een welverdiende 13e plek opleverden in de eeuwige topscorerslijst van DOS'37, aangedreven door zijn 54 competitiedoelpunten. Uiteraard kan hij nog steeds stijgen op deze eeuwige ranglijst, met nog een reeks wedstrijden voor de boeg.

  Zijn indrukwekkende doelpuntenreeks omvatte treffers tegen maar liefst 44 verschillende tegenstanders, met Den Ham als zijn favoriete doelwit, waartegen hij 9 keer het net vond. Het hoogtepunt van zijn scoringsvaardigheden kwam in het promotiejaar van DOS'37 in 2022-2023, waar hij maar liefst 23 doelpunten voor zijn rekening nam, waarvan 19 in de competitie en 4 in de beker, waarmee hij zijn team naar nieuwe hoogten leidde.

  Gedurende zijn 15-jarige voetbalcarrière werd Ronald te Morsche geleid door een wisselende reeks trainers bij DOS'37, waaronder Peter Peperkamp, Frans Zelle, Cees Smid, Douwe Jansen, John van Loen, Jasper Fransen, Philip Agteres, Kenan Durmuşoğlu en Jeroen Niks. Onder al deze trainers bleef zijn toewijding aan het spel en zijn club onwrikbaar, waardoor hij een blijvende indruk achterliet op de geschiedenis van DOS'37 en van zijn medespelers en supporters.