Zuur gelijkspel voor DOS’37

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen met 4-4 gelijk gespeeld. In een wedstrijd met opnieuw twee gezichten, werd een sublieme eerste helft afgesloten met een 4-1 voorsprong. De tweede helft was ùìtermate zwak en zorgde er voor dat FC Zutphen terug kwam tot 4-4….!

 

door Harold Schreur ©

screenhunter_1097-oct-30-13-27

Prima niveau
DOS’37 begon de wedstrijd zonder de geblesseerde spelers Patrick Nitert en Jochem Oude Booijink en ook Simon Baysoy startte vanaf de bank. Hij was ziek geweest en had de hele week niet kunnen trainen. Zoals gezegd was de eerste helft van een prima niveau, de geboden ruimte van FC Zutphen zorgde direct voor een veldoverwicht en kansen voor de thuisclub en in de tiende minuut zorgde een ongelukkige handsbal voor een strafschop, die goed werd ingeschoten door Tom Hegeman.

 

Buit binnen
DOS ging verder met het opzetten van een aantal mooie aanvallen zonder hieruit te scoren. Enige smet was de blessure van Marc Meier, hij moest zich laten vervangen door Stef van der Velden.
Het was echter FC Zutphen die vanuit het niets de gelijkmaker wist te scoren, de verdediging van DOS wist de bal niet goed weg te werken waarna Thomas Nijkamp de bal met een bekeken schot de gelijkmaker aantekende. DOS ging echter door met aanvallen en het was Tom Hegeman die na een bekeken kopbal de 2-1 binnen schoot. Even later was het Maarten Smit die 3-1 wist te scoren na een voorzet van Tom Hegeman. Toen vervolgens Stefan Huiskes uit een mooie aanval de 4-1 wist te maken, leek de buit binnen. In de laatste minuten was er nog een geweldige kans voor FC Zutphen en aan de andere kant was het Stef van der Velden die een enorme kans kreeg. Beide spelers misten echter beide kansen. Hoe dan ook een 4-1 ruststand, met DOS’37 in alles de betere ploeg, dat beloofde een mooie tweede helft en wie weet een mooie score.

 

screenhunter_1088-oct-29-23-29

 

Niets ging goed
De tweede helft was vanuit DOS-perspectief een deceptie, werkelijk waar niets ging goed. Geen enkele combinatie lukte en DOS kroop achteruit zonder de poort dicht te houden. FC Zutphen mist al snel een grote kans op de 4-2 en in de 66e minuut was het uitblinker Mark Bloemendaal die de 4-2 wist te maken. Nog steeds een ruime marge…. Het is echter FC Zutphen dat in de 75e en 76e minuut de 4-3 en de 4-4 weet te scoren, opnieuw Mark Bloemendaal en Thomas Nijkamp. Een prachtige voorsprong werd in een mum van tijd teniet gedaan. Het laatste kwartier gebeurde er niets, beide coaches koesterden het punt en speelden niet meer voor de winst. Het was FC Zutphen dat als morele winnaar van het veld stapte, je kunt nu eenmaal beter de tweede helft winnen dan de eerste helft. Gelukkig kan DOS volgende week in en tegen Bennekom deze tweede helft snel doen vergeten.

 

screenhunter_1096-oct-30-13-07

 

DOS’37 1 – FC Zutphen : 4-4 (4-1)

 

Doelpunten : 10′ 1-0 Hegeman, 25′ 1-1 Nijkamp, 29′ 2-1 Hegeman, 32′ 3-1 Smit, 38′  4-1 Huiskes, 66′ 4-2 Bloemendaal, 75′ 4-3 Bloemendaal, 76′ 4-4 Nijkamp

 

Arbitraal trio : W. Smit uit Nunspeet, M. Bolwerk uit Dinxperlo, G. Oude Wolcherink uit Weerselo

 

Gele kaarten : Smit (DOS’37), Bakkerweerd, Palm (beiden FC Zutphen)

 

Toeschouwers : 300

 

Opstelling DOS’37 : Bakker (K), Koebrugge, Boshoeve (A), Kikkert (46. Baysoy), van ’t Spijker, J. Mulderij, L. Mulderij, Smit, Huiskes, (81.Bolte), Meier (22. van der Velden), Hegeman