WIM BRAND- & HUTSPOTTOERNOOI DOS’37 GESLAAGD

VRIEZENVEEN – Zaterdag 10 juni j.l. werd bij DOS’37 voor de zevende keer het Wim Brand-toernooi voor de DOS’37-pupillen gehouden en aansluitend de derde editie van het Hutspottoernooi voor de junioren en senioren.

 

Het Wim Brand-toernooi wordt bij DOS’37 georganiseerd ter ere van wijlen voorzitter Wim Brand. Na zijn overlijden is er geld beschikbaar gesteld ten behoeve van de DOS’37-jeugd. Met dit gebaar van de familie Brand is besloten een jaarlijks intern toernooi te organiseren voor alle pupillen van DOS’37.

 

Vierenzeventig wedstrijden
Zaterdag namen er zo’n 110 kinderen deel onder prachtige weersomstandigheden, nadat de organisatie de teamindelingen had gecontroleerd en alle kinderen die zich hadden opgegeven, keurig aanwezig bleken te zijn. Zij waren ingedeeld in 21 verschillende teams en werden verdeeld over vier poules, waarin totaal maar liefst 74 wedstrijden van een kwartier werden gespeeld.

 

Vier kampioenen
Rond de klok van 12:00 uur klonk het laatste eindsignaal en ging de organisatie de 74 uitslagen verwerken in vier aparte standen. Na alles te hebben uitgerekend kwamen als winnaars uit de bus, bij de jeugd onder 9 : team F5 met de spelers Thomas Dijkstra, Thomas Jacobs, Bo Zwier, Joep Jansen en leider William Jacobs.

Bij de jeugd onder 11 werd dit team E6 met de spelers Matthew Shabo, Levi Schaap, Luuk Verhoef, Joep Roelofsen, Robin van den Noort en teamleider Berno van den Noort.

Bij de jeugd onder 13 werd team D3 kampioen met de spelers Maarten Kleinhalle, Bart Webbink, Thijmen Kleinjan, Douwe Smelt, Stefan  Olthuis en de leiders Hidde Boers en Stan Tempert.

Bij de Mini’s werden alle spelers als winnaar uitgeroepen, samen met de leiders Johan Lamberts, Olaf de Lange en Thomas Bos. Team Groen behaalde de meeste punten met de spelertjes Boaz Bakhuis, Jayden Nijmeijer, Tieme Snippe en Keith Kobes.

 

Familie Brand
De kampioensteams kregen een prachtige balkonscène aangeboden, nadat ze van Annie Brand en zoon Ron en enkele kleinkinderen, allemaal een prachtige kampioensstandaard kregen uitgereikt, de Mini’s allemaal een kampioensmedaille, inclusief de traditionele kampioenschaal van DOS’37. Ron Brand bedankte namens de familie Brand de organisatie voor de uitvoering van het toernooi en alle deelnemers voor het gebrachte enthousiasme en de spelvreugde die zij uitstraalden. De familie Brand heeft samen met de overige toeschouwers genoten.

 

Hutspottoernooi
’s Middags werd voor de derde keer het Hutspottoernooi bij DOS’37 georganiseerd, voor alle senioren en junioren.

Om klokslag 13:30 uur werd er begonnen met de voorrondes en de teams die per speelronde vrij waren konden deelnemen aan het onderdeel Stropdas schieten. Zo’n tachtig voetballers vermaakten zich deze middag opperbest en na 24 gespeelde wedstrijden, werd het team van Spanje kampioen.

 

Klaas Harms Bokaal
De finalewedstrijd tussen Polen en Spanje eindigde in een afgetekende 4-0 overwinning voor het team van Dennis Boshoeve, Machiel Veenhuizen, Menno Manning, Gerben Reinders, Rick Dasselaar, Noud Hospers en Gijs Brinks en hiermee dus de grote Klaas Harms Bokaal wonnen.

 

Erwin Braakhuis Bokaal
Alle teams werden per wedstrijd op hun sportiviteit beoordeeld en het sportiefste team werd winnaar van de Fair play-cup, de Erwin Braakhuis Bokaal. Winnaar werd het team van Portugal met de volgende spelers: Daniël Derks, Han Dollen, Dennis Harmsen, Sven Braamhaar, Jelle de Wilde, Michiel Hospers, Luuk Borger en Ties Höften.

 

Stropdas Schieten
Tussen de wedstrijden door waren alle spelers en toeschouwers in de gelegenheid om maximaal vijf pogingen te wagen, om een stropdas te raken vanaf 16,5 meter, die aan de lat van een goal hing. Aan het eind van de rit waren er van de 57 personen die een poging waagden, zestien finalisten. In deze finale werd scherpschutter Daniël van Beurden terecht de grote winnaar.

 

Prijsuitreiking
Marcel Braamhaar bedankte namens de toernooicommissie alle deelnemers voor hun enthousiaste deelname en alle vrijwilligers voor het organiseren van deze derde editie van het DOS’37 Hutspottoernooi, waarna er in de derde helft alleen maar winnaars waren.