WIJZIGING SPELVORMEN PUPILLENVOETBAL

VRIEZENVEEN – Zoals jullie ongetwijfeld hebben vernomen heeft de KNVB besloten om met ingang van aankomend seizoen (2017/2018) enkele wijzigingen door te voeren in de opzet van het huidige pupillenvoetbal.

 

Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

 

Bijgaand enkele internetlinks waarop e.e.a. zal worden toegelicht:

 

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/6672/knvbflyer9

 

http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/23174/amateurvoetbal-kiest-voor-vernieuwing-pupillenvoetbal

 

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8734/infographic-nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen

 

In eerste instantie zullen de wijzigingen de jongste pupillenteams raken (JO9) en vervolgens zal in het seizoen erop (2018/2019) ook de opzet van de JO10/JO11 gewijzigd worden.

 

Als DOS’37 zijn we er ons terdege van bewust dat we ons hier goed op moeten voorbereiden en zodoende zal er binnenkort per leeftijdscategorie in de nieuwe spelvormen geoefend worden om te zien waar we organisatorisch tegenaan lopen.

 

Aanstaande maandag (30 januari) zullen de JO11 teams op ‘kunstgras’ gaan oefenen met de nieuwe spelvormen en een week later (6 februari) is het de bedoeling om hetzelfde te doen met de JO9 teams.

 

Dit zal gebeuren middels een intern toernooi waarin de betreffende spelers zullen worden verdeeld over diverse teams die onderling een aantal wedstrijdjes zullen gaan spelen. Dit toernooi zal worden georganiseerd door Sander de Witte (trainer JO11-6) in het kader van zijn studie. In overleg met Stef van der Velden is afgesproken om tijdens de wedstrijden de nieuwe spelvormen/spelregels toe te passen.

 

De betrokken teamleiders hebben hiervoor de benodigde informatie ontvangen.

 

Wij zullen er voor moeten zorgen vroegtijdig klaar te zijn voor de komende veranderingen en waar nodig alle betrokkenen (leiders/trainers/ouders en natuurlijk de kinderen zelf) te informeren over het geen wat komen gaat.

 

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij graag van jullie.

 

Met vriendelijke groet,

 

John Zwier
Jeugdcoördinator Onderbouw (JO13/JO11/JO9/Mini’s)