WIJ ZIJN KAMPIOEN!

Den Ham JO15 – 2 uit (6 mei)

-door Rik Nijkamp-

Vandaag, zaterdag 6 mei, moet het gebeuren! Het hele seizoen al ongeslagen en vandaag in Den Ham kunnen we kampioen worden. De hele week kriebelde het al, ook bij de ouders. Vrachtwagen geregeld, kampioenshirts geregeld en lichtelijk nerveus. Zo ook de jongens die om 13.00uur moesten aftrappen. Ouders hadden de spandoeken meegenomen, een gigantische box stond op het veld met een ‘Play list’ voor de warming up. Heuse hoorns op accu’s werden geïnstalleerd langs het veld. Herrie genoeg!

 

Geen spelers die vandaag mee mochten en wilden doen met andere elftallen, we waren compleet op Samuel na. Van de spanning was bij de meeste jongens na de aftrap niets meer te merken. Sterker nog: daar waar we dit seizoen nogal eens wat slap begonnen was daar vandaag geen sprake van. Vanaf de start was Dos fel.

 

Stan gaf na goed doorzetten een geweldige pass op Thomas die te zacht inschoot. We zijn beter, hoewel ook Den Ham af en toe voor het doel van Jorrit opduikt. Stan worstelt zich goed door de verdediging en komt alleen voor de keeper te staan die goed ingrijpt. Kort daarop laat Sven zien hoe je je fysiek op een goede manier gebruikt en speelt de bal op Pim die een hele strakke pass op Thomas geeft. Deze kans laat Thomas niet onbenut en schuift de bal langs de keeper. 0-1.

 

Op rechts zien we mooie combinaties. Sven, Pim en Olaf overklassen de linkervleugel van Den Ham. Door mooi samenspel krijgt Stan een supergrote kans. De volgende gaat er vast
en zeker in. Ondanks de sterke rechtervleugel gaat er nog steeds veel door het midden. Dat kan beter. De kampioenmakers Herman & Herman wisselen 4 spelers. Mooi om te zien dat Dos gewoon door blijft voetballen. Een goed schot van Luuk Bor wordt door de keeper gekeerd. De volgende bal geeft Luk op Stan die er wel raad mee weet. 0-2. Sako krijgt vlak voor rust ook nog een grote kans. Rust.

 

In de rust is er nog getwijfeld of we de 2e helft in de kampioenshirts zouden spelen, echter de sponsorbelangen gaan voor. Ten Hove Projects (THP) prijkt het hele seizoen al fier op onze borst. We spelen in het begin van de tweede helft goed samen. Een afstandsshot van Gijs haalt het doel niet, maar de bal stuitert over de keeper. 0-3. Een schot van Sam gaat naast het doel. Vanaf de lijn klinkt voor het eerst ‘wij worden kampioen!’

 

Bij weer een mooie aanval schiet Sven helaas naast. De volgende aanval is wel raak. Stan beweegt zich handig en vooral snel in de 16 en schiet de 0-4 binnen. Het wordt een beetje een gallery play der kampioenen. De volgende aanval gaat bijna goed, Sako schiet vlak langs de paal. Na goed werk van Marten krijgt Pim de bal en de tikt 0-5 binnen: strakke schuiver.
Thomas ziet Gijs zijn goede voorzet naast schieten. Aan de andere kant komt Den Ham er een keer gevaarlijk uit, maar wij hebben Jorrit ‘LOOOOOOSSSS’ die goed ingrijpt. Kort daarop krijgt Den Ham nog een kans na een hoekschop en die niet te missen kans missen ze.

 

Links en rechts worden we nogal eens gevloerd: Nout op de enkels, Sam een hand in het gezicht etc. Maar het mag niet deren. Marten zet met een goede trap de eindstand op het bord: 0-6. Wij zijn kampioen!
Na de 0-6 gewonnen wedstrijd in Den Ham was het snel douchten en naar Vriezenveen waar in de rust van het eerste elftal de jongens de kampioensmedaille krijgen uitgereikt onder luid gejuich van de ouders en toeschouwers. En staat nog 1 wedstrijd op het programma alsook een toernooi en de BBQ als afsluiting van het seizoen. Een mooi seizoen. Kampioenen!

 

Jorrit Eshuis, Marick Pape, Luuk Bor, Luuk Knol, Sam van Wijk, Olaf de Lange, Marten de Jong, Sven Hospers, Nout Nijkamp, Sven Tukker, Pim van der Meer, Gijs Brinks, Stan Jannink, Thomas Bos, Samuel Pretty en Sako. Trainers: Herman & Herman.