WHC-DOS’37 3-3, een wedstrijd met twee gezichten

door Marc Dasselaar ©

WEZEP – In de eerste helft zagen we een veel beter voetballend WHC dat DOS’37 een voetbal-lesje gaf en met een terechte 2-0 voorsprong na 45 minuten de kleedkamer opzocht voor een bekertje thee. Na deze adempauze kwam er een ander DOS’37 in het veld. De duels op het middenveld werden weer gewonnen en er werden regelmatig goede kansen gecreëerd. Uiteindelijk viel diep in de extra tijd de gelijkmaker (3-3) te noteren. Een terechte uitslag als je de hele wedstrijd in ogenschouw neemt.

 

Op een vochtig Sportpark Mulderssingel begonnen beide ploegen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Al snel was het echter WHC dat de wedstrijd naar zich toe trok. In de 4e minuut kreeg WHC een hoekschop die door van Marle direct werd binnen gekopt en daarmee zijn ploeg al heel vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong bracht. Daarna was het WHC dat de lakens uitdeelde. De thuisploeg was heer en meester op het eigen veld en liet bij vlagen met prachtig snelle combinaties de DOS-spelers de hakken zien.

 

whc-dos1

 

Maar volledig kansloos waren de geel-zwarten deze middag niet. Zo kreeg DOS’37 in de 16e minuut een hoekschop die door Boshoeve werd ingekopt. Doelman Kuiper wist ternauwernood de bal te keren en de rebound voor Mulderij werd door de paal tegen gehouden. In de 37e minuut wist WHC het veel betere spel om te zetten in een tweede doelpunt. Na een slecht uitverdedigde hoekschop van WHC was het Dijkhof die vanaf de linkerzijde met een schot van ca. 25 meter doelman Nitert verschalkte door de bal in de verre hoek te deponeren.

 

whc-dos2

 

Na de rustperiode van 15 minuten zagen we een compleet andere wedstrijd. Daar waar in de eerste helft WHC heer en meester was waren de rollen opeens omgedraaid. Stef van der Velden was in het veld gekomen voor Huiskes en was een sterk aanspeelpunt in de voorhoede van DOS’37. Hij bond een aantal spelers aan zich, waardoor er ruimte ontstond voor de andere DOS-sers. Met veel strijd en passie werden de duels op het middenveld weer gewonnen en ook de tweede ballen waren voor de geel-zwarten.  Er werden goede aanvallen opgezet en DOS kwam met regelmaat gevaarlijk voor het doel van WHC. In de 51e minuut was het raak! Smit gooide vanaf de rechterkant de bal strak voor het doel waar Hegeman op de goede plaats stond en de bal diagonaal via de grond in het doel kopte en daarmee de aansluitingstreffer liet noteren op het scorebord.
Enkele minuten later was het de scheidsrechter die de fout in ging. Bij een vrije trap van WHC was het van Marle die met twee handen Boshoeve voor het DOS-doel wegduwde en zich daardoor volledig vrij voor keeper Nitert zette. Hij wist op eenvoudige wijze vervolgens de bal in het net te werken. Hevige protesten van de DOS-spelers wisten de scheidsrechter echter niet van mening te veranderen en het doelpunt werd toegekend : 3-1.

 

whc-dos3

 

DOS’37 toonde daarna echter haar goede karakter. Onverstoord werd er weer vol strijd verder gevoetbald. En dat leverde direct ook al weer de aansluitingstreffer op. In de 59e minuut was het een wir-war van mensen voor het doel van WHC. De bal werd twee keer achter elkaar door keeper en staander tegen gehouden en uiteindelijk was het van der Velden die op de binnenkant van de paal knalde en via een speler van WHC caramboleerde de bal in het net : 3-2 !
Dan in de 65e minuut krijgt DOS’37 dè kans om op gelijke hoogte te komen. Na wederom goed spel zette L. Mulderij de bal voor en Marc Meier kon enkele meters voor het doel vrij inkoppen… De doelman weet de onvoldoende krachtige kopbal te keren.  DOS’37 bleef knokken voor een bevredigend resultaat. Het was heerlijk om te zien hoe de Vriezenveners de rug rechtten na een teleurstellende eerste helft. In de 81e minuut kreeg  DOS’37 een cornerbal. De bal kwam goed voor het doel en Boshoeve kopte met kracht de bal tegen de lat. Het zat de DOS-sers nog niet mee.

 

 

whc-dos4

 

Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd paste trainer Agteres nog een alles-of-niets wissel toe. Verdediger Koebrugge werd gewisseld voor aanvaller Broekate. Op het moment dat menig supporter zich al had voorbereid op een teleurstellende nederlaag, was het Meier die alsnog in de extra tijd de gelijkmaker liet noteren.

 

whc-dos5

 

Een voorzet werd in de 94e minuut door van der Velden voor het doel gekopt en via Boshoeve kwam de bal voor de voeten van Meier die de bal nù wel in het net wist te werken en daarmee de Vriezenveners op gelijke hoogte bracht met de mannen uit Wezep: 3-3. Er volgde uiteraard een ontlading van jewelste bij de DOS-sers.  Niet veel later blies de scheidsrechter voor het laatst deze middag de wedstrijd tot een einde.

Gezien de gehele wedstrijd, waar in de eerste helft WHC de lakens uitdeelde en DOS’37 de tweede helft het voor het vertellen had, een terechte uitslag waar ook beide trainers mee konden leven.
DOS’37 houdt met dit gelijkspel aansluiting met de middenmoot in de 1e klasse D. Volgende week speelt DOS een bekerwedstrijd tegen sc Lutten. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark De Kei is om 14.30 uur.

 

WHC 1 – DOS’37 1 : 3-3 (2-0)

 

Doelpunten : 5′ 1-0 van Marle, 36′ 2-0 Dijkhof, 52′ 2-1 Hegeman, 57′ 3-1 van Marle, 59′ 3-2 van der Velden, 94′ 3-3 Meier

 

Scheidsrechter : M. Oosting

 

Gele kaarten : Dijkhof, Kardag, Post (allen WHC), Huiskes, Hegeman, Nitert (allen DOS’37)

 

Toeschouwers : 450

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (k), Koebrugge (85′ Broekate), Boshoeve (A), Oude Booijink, Baysoy, L. Mulderij, Meier (91′ Kikkert), J. Mulderij, Smit, Huiskes (46′ van der Velden), Hegeman