Wedstrijdverslag Reutum JO13-1 – DOS’37 JO13-1

Vandaag zaterdag 21 september 2019 is onze eerste competitiewedstrijd in en tegen Reutum. De wedstrijd stond gepland om 11:00 uur maar is een uurtje vervroegd op ons verzoek.

door Henri Oudelaar

Vandaag zaterdag 21 september 2019 is onze eerste competitiewedstrijd in en tegen Reutum. De wedstrijd stond gepland om 11:00 uur maar is een uurtje vervroegd op ons verzoek. De wedstrijdbespreking is geweest en we maken ons op voor de warming up. Deze wordt vlot afgewerkt en de wedstrijd kan beginnen. Al gauw krijgt Reutum de eerste kans, een afstandsschot maar deze mist het doel. DOS probeert vroeg druk te zetten en dit resulteert in een schot van Jasper maar deze wordt gekraakt.

Na een snelle uitbraak over rechts komt Reutum op voorsprong 1-0. De bal wordt rondgespeelt op het middenveld en dit is een rommelige fase van beide kanten. Opnieuw een snelle uitbraak en dit is de 2-0 voor de thuisploeg. We laten ons niet uit het veld slaan en blijven druk zetten. Dan komt er een voorzet van Levi en wordt net over geschoten door Tijn. De rust nadert als Thomas de bal in de handen van de keeper schiet. Het is rust en besloten wordt niet naar de kleedkamer te gaan maar op het veld te blijven. Erik houdt een Peptalk en het nodige water wordt naar binnen gewerkt. In de tweede helft wordt Floris gewisseld voor Joep en Tije voor Thomas.

In de tweede helft wordt er nog feller gevoetbald en zo krijgen we een hoekschop deze wordt genomen door Levi en dit keer is Tijn wel trefzeker 2-1. Na een paar hachelijke momenten voor het doel bij DOS, komt de bal bij Jasper en die geeft een mooie pass naar Tije maar deze schiet in de handen van de keeper. Floris komt er weer in voor Stan. Het spel is van beide kanten slordig op het middenveld. Weer een hoekschop voor DOS en onze vaste man voor deze momenten, Levi brengt de bal voor en in de kluts komt de bal op de 16 voor de voeten van Floris en deze schiet de bal keurig in de goal 2-2. Reutum komt er niet meer aan te pas en wij gaan volle bak door en ruiken toch nog een overwinning. Maar de tijd is voorbij, einde wedstrijd en achteraf een terechte 2-2.

Het was een leuke wedstrijd met genoeg goede dingen en genoeg verbeterpunten.
Volgende week spelen we thuis tegen TVC’28 en we hopen dat er dan ook weer veel publiek aanwezig is.