Wedstrijdverslag Mariënheem JO10-1 – DOS ’37 JO10-1

door Han Dollen

Zaterdag 16 november 2019, de dag waarop Sinterklaas met zijn zwarte, roetveeg, regenboog of wat voor piet dan ook het land in komt. Belangrijkste vraag: zou hij vandaag een 3-punter in de zak hebben voor de helden van JO10-1?

Na een voortvarende start van het seizoen met alleen maar klinkende overwinningen (het laatste potje leverde een 25-3 zege op), waren we door tegenstanders gewaarschuwd voor Mariënheem. In hun gelederen een PEC Zwolle en een FC Twente talent, zouden ze écht zo goed zijn?!

In opdracht van leider Erik Kobes werd er om half 9 verzameld bij DOS, zelfs Abdulkader Masem (in het vervolg Appie voor t gemak) was ruim op tijd aanwezig. Zou dat een goed voorteken zijn? Bij de helden was nog geen spanning te ontdekken, wel hadden ook zij lucht gekregen van de aanwezige ‘profs’ bij Mariënheem. Een makkie zou het dus niet worden, maar wat wel?

In kolonne op weg naar Salland, naar het voor ons nog onbekende sportpark ’t Aspel. De kantine was dik en prima voor elkaar, misschien een keer later op de zaterdag opnieuw bezoeken…?

Onder leiding van Lotte en Dirk werd de warming-up gedaan en konden we meteen met een schuin oog de tegenstander van vandaag analyseren. Daar werden de ballen er al best ingehageld! Klokslag 9.30 uur werd er afgetrapt voor deze titanenstrijd.

Na 2 minuten aftasten was het tijd om aan een waar doelpuntenfestijn te gaan beginnen. Boaz was de eerste die een gaatje in de Mariënheemse verdediging vond, na goed doordekken van Fedde. 0-1 voor DOS! De nummer 10 van Mariënheem had het vizier vandaag echter ook op scherp staan en maakte al snel de 1-1. Dit was de man die we vandaag in toom moesten zien te houden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan… Boaz zorgde voor de 1-2 en Appie voor de 2-3. De nr 10 van Mariënheem was als gezegd scherp als een mes, waardoor we met 3-3 het eerste kwart afsloten.

Kem was jammer genoeg niet helemaal fit, dus kwam Keith voor hem in het veld. Boaz werd naar de verdediging gehaald om de nr 10 af te stoppen. Zou deze tactische meesterzet van Lotte en Dirk slagen? Niet helemaal, want de nummer 10 prikte er ook dit kwart gewoon weer 3 in. Dat deden wij gelukkig ook, Appie 1 keer en Boaz 2 keer. Waaronder een strafschop omdat de keeper van Mariënheem een assistent nodig had om zijn doel schoon te houden. Ruststand dus 6-6!

Zou de tweede helft net zoveel spektakel op gaan leveren? Dat kon bijna niet, maar gebeurde toch. Gelukkig kon Kem gewoon weer invallen, Chris ging voor hem uit het veld.

Appie schoot ons al snel weer op voorsprong, maar de nr 10 wist niet van ophouden en zette Mariënheem met 2 doelpunten voor het eerst op voorsprong: 8-7. We hebben het lastig in deze fase, maar blijven buffelen. Weer is de Mariënheemse nr 10 er vandoor, maar 3 Vriezenveense verdedigers duiken er bovenop om hem van scoren af te houden; strafschop! Zou Mariënheem nu een gaatje gaan slaan…? Natuurlijk niet, want met een katachtige reflex ranselt Delano de penalty uit zijn doel en uit de tegenstoot ramt Boaz meteen de 8-8 tegen de touwen! Appie prikt daarna de 8-9 binnen, maar de befaamde nr 10 zorgt voor een 9-9 tussenstand na het 3e kwart.

Het laatste kwart kwam Chris in het veld voor Appie. Dat hadden onze trainers goed gezien, want met een vlammend schot was het Chris die ons op een 9-10 voorsprong knalde! De nr 10 van Mariënheem deed zijn rugnummer eer aan door met zijn 10e doelpunt van deze ochtend de 10-10 binnen te schieten. En nóg was de koek niet op!

Wederom had de keeper van Mariënheem hulp nodig van zijn verdediging die met de handen het doel schoon probeerden te houden; penalty! Boaz eiste ook deze penal op en schoot onberispelijk de bal in het net, 10-11 voor DOS!! De nummer 10 wou het hier niet bij laten en gooide er weer eens een geweldige actie uit waarna hij de mee opgekomen nr 11 de 11-11 liet aantekenen. Kort hierna vond de spelleider het mooi geweest en floot af, eindstand 11-11!!!

Wát een voetbalfeest hebben we gezien, bedankt jongens!