Voorzitter Harold Schreur ambitievol met DOS’37 in 2018

Vanmiddag hield DOS’37 haar traditionele nieuwjaarsreceptie in het clubhuis. Voorzitter Harold Schreur liet het jaar 2017 de revue passeren en ziet 2018 met vertrouwen tegemoet.

Hieronder de toespraak van de voorzitter:

“Beste leden, sponsoren, relaties, supporters en gasten en uiteraard een warm welkom aan ons college die elk jaar getrouw onze nieuwjaarsreceptie bezoeken.

 

Voorzitter Harold Schreur

Ik wens jullie allen en uiteraard jullie naasten een voorspoedig maar bovenal gezond 2018!

 

Mijn eerste nieuwjaarsreceptie, niet helemaal de eerste, want ook in 2012 heb ik jullie allen mogen toespreken. Toen had ik de mededeling dat we van start gingen met de nieuwbouw. Inmiddels zitten we al weer 5 jaar in ons nieuwe clubgebouw en we worden gelukkig nog regelmatig gecomplimenteerd met ons prachtige clubgebouw.
Terugkijkend op 2017 is altijd wel met enige melancholie, vaak begint dit met herinneringen aan verdrietige gebeurtenissen. Zo zijn er het afgelopen jaar ook weer een aantal prominente en betrokken leden overleden. Daarnaast heb ik sinds een aantal jaar en dat zal toch wel ergens de leeftijd zijn dat een jaar iets is wat klinkt als een lange tijd maar sneller voorbij gaat dan je soms lief is.
Sportief gezien was het een jaar van ups-and-downs. Teleurstellend was de degradatie van ons tweede elftal. Gelukkig hebben zij de draad goed weten op te pakken en staan zij op dit moment bovenaan en moeten zij in staat zijn om binnen een jaar terug te keren naar de reserve eerste klasse.
Binnen de jeugd waren er gelukkig wel een aantal kampioenen te melden en met name het kampioenschap van onze JO-17 (voor oudere leden de vroegere B1) al in de maand april was een mooie prestatie. In dat licht mag ook benoemd worden dat de jeugd van DOS voor de 3e keer sinds 2005 de Twenterandcup wist te bemachtigen, na een periode van 9 edities van opeenvolgende keren winst voor Vroomshoopse Boys.

 

Op 2017 mogen wij terugkijken op opnieuw de organisatie van een aantal wedstrijden van zowel Heracles als FC Twente en de organisatie van de regionale bekerfinales. Hiermee hebben wij bewezen dat wij met een flink aantal vrijwilligers in korte tijd in staat zijn een perfecte organisatie neer te zetten.
Daar mogen wij als DOS’37 meer dan trots op zijn!

 

Daarnaast zijn wij ook in staat jeugdleden die over moeten naar de senioren voor DOS te behouden. Dit resulteert dan ook dat wij in minder dan 10 jaar tijd van 7 seniorenteams zijn doorgegroeid naar inmiddels 10 teams en er zijn op dit moment een aantal leden bezig om oud leden weer bij de club te krijgen met de wens om in het komende seizoen met 11 teams van start te gaan. Dit in combinatie met 45+, G-voetbal betekent dat wij als DOS in ledental een flinke groei doormaken.
Een groei die uniek is en die anders is dan de landelijke tendensen. Een knappe prestatie al vraagt dit veel van onze vrijwilligers en veel creativiteit bij de indeling van de velden en trainingsmogelijkheden maar dit zijn wel ontwikkelingen waar wij graag als vereniging mee aan de slag gaan.

 

Wat zijn de verwachtingen voor 2018. Dat blijf ik lastig vinden als het gaat om de sportieve prestaties, wel zullen wij de komende maanden januari en februari benutten om te zorgen voor begeleiding bij de verschillende teams. Ook zullen wij actief gaan kijken of de huidige wijze van trainen bij vooral de jongste jeugd nog van deze tijd is en of hier op termijn geen andere invulling aan gegeven moet worden. Daar zal in ieder geval met een verstandige blik naar gekeken moeten worden!

 

Verder kijkend dan de voetbalvereniging zullen wij samen met De Twentse Zorgcentra in overleg gaan of er niet meer gezamenlijke activiteiten kunnen plaats vinden zodat er nog meer de verbinding ontstaat tussen de vereniging en de dagbestedingsactiviteiten.

 

Andere ontwikkelingen zijn onder andere de ontwikkelingen die vorig jaar zijn ontstaan binnen de kern Vriezenveen en tussen de belangrijkste gebruikers van het Sportpark het Midden. Hier hebben zich een vijftal verenigingen te weten, DETO, Amicitia, Peatminers, Vrivo en DOS zich samen verenigd in het samenwerkingsverband “Vitale Sportpark”. De gedachte hierbij is dat we de voorzieningen op dit park beter weten te benutten en dat het voorzieningsniveau naar een hoger niveau kan worden getild maar ook dat het sportpark daadwerkelijk een park wordt wat door alle inwoners kan worden gebruikt om te bewegen dan wel te recreëren.
In 2018 zal de samenwerking hierin verder worden uitgebreid met maatschappelijke- en zorgorganisaties en het onderwijs. Waarbij in constructieve samenwerking met de gemeente Twenterand een uniek project zal ontstaan. Mooie ontwikkelingen en goed om te zien dat samenwerking ook leidt tot verbetering. Het is niet voor niets dat het spreekwoord zegt dat je alleen sneller gaat maar dat je samen verder komt!
Gemeentelijk zijn er 21 maart verkiezingen, jullie hoeven van mij geen stemadvies te verwachten en maak vooral hierin je eigen keuzes. Wel ben ik benieuwd wat de ideeën van de lokale politiek zijn ten aanzien van sport/bewegen enerzijds en verenigingsleven anderzijds en welke waarde zij bereid zijn hieraan toe willen kennen. Ik zou de politieke partijen dan ook willen vragen deze handschoen op te pakken.

 

De Sportvisie voor de komende jaren komt dit voorjaar nog in de raad, daar zijn in ieder geval duidelijke piketpaaltjes gezet en vanuit de sportverenigingen/sportplatform kwam de duidelijke ambitie naar voren dat de gemeente Twenterand in 2020 in navolging op Hellendoorn de sportgemeente van Nederland zou moeten worden.

 

Ambities die wij met DOS van harte onderschrijven en met deze ambitie wil ik dan ook eindigen en samen met jullie het glas heffen op het nieuwe jaar!

 

Bedankt voor jullie aandacht!!!”