VMC – JO15-1 thuis (zaterdag 28 oktober)

 

 

Op het knollenveld naast de Stamper traden onze mannen vandaag aan tegen de Vasse Manderveen Combinatie, kortweg VMC. Het Vasse van Tante Sien en Mander(veen) van de aardbeien. De samenvoeging van de jeugd van S.V. Vasse en V.V. Manderveen kende haar eerste jaar in 1994-1995. Een mooie samenvoeging om voetbaltalent te ontwikkelen en volwaardige teams te kunnen leveren in de jeugdcompetities.

 

VMC staat er goed voor op de ranglijst en is een geduchte tegenstander. Vanaf het eerste moment had de VMC druk op Dos. Sven kwam er een paar keer goed uit. Harm weerde zich achterin ook dapper en enkele slimme duwtjes hielpen daarbij. I.p.v. onze geblesseerde spits Nick Potgieter speelt Tim Krikken in de spits en ook Joey Hendriks doet mee, beiden van C3.

Niek Eshuis was van de fiets gevallen en had last van zijn knie. Ties is zijn Turkse les aan het ophalen en Samuel was er vandaag ook niet.

 

Goed samenspel op links tussen Wes, Douwe en Chiel. We proberen iets te doen, maar de VMC blijft druk uitoefenen. Een schot voorlangs wordt door Sven gemist en we staan 1-0 achter. Chiel stuurt op rechts Matthijs weg, maar zijn schot wordt geblokt. In de 16 wordt Chiel omver gedrukt: penalty. Helaas missen we het penalty. Thijmen houdt fors huis achterin en krijgt een vermaning van de scheids. Achterin is er veel druk op Niels, Wes en de backs. Na herhaaldelijk pareren moeten ze capituleren: 2-0. Sven pakt vervolgens nog een paar goede ballen. Douwe doet zijn best en worstelt zich langs de tegenstander. Zijn schoen blijft echter achter. Achterin grijpen we niet adequaat genoeg in en wordt het 3-0. Rust.

 

In de tweede helft zijn de spelers en ouders nauwelijks terug uit de kantine of het is al 4-0. Het wordt een lange middag. Een solo van een van de spelers van de VMC betekent 5-0. Bjinse speelt de tweede helft en draagt goed zijn steentje bij. Maar ook hij gaat ten onder aan het geweld van de VMC mannen. Een mooie aanval betekent 6-0. We verdedigen met hand en tand en blijven de rest van de wedstrijd overeind. Evalueren, leren en door….

 

Volgende week HHC uit. Vanavond voor velen eerst het Oktoberfest!