VEERKRACHTIG DOS’37 VERDIENT 3 PUNTEN IN KAMPEN

KAMPEN – Al vroeg in de wedstrijd keek DOS’37 tegen een 2-0 achterstand aan, maar voor de rust kwam gelukkig de aansluitingstreffer voor de geel-zwarten uit Vriezenveen al op het scorebord. Na rust lieten de Vriezenveners zien dat ze niet met lege handen terug wilden naar Vjenne. Door noeste arbeid werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong en konden 3 belangrijke punten bijgeschreven worden.

 

door Marc Dasselaar ©

 

DOS’37 startte op zich goed aan de wedstrijd en was direct enkele keren dreigend voor het Kamper doel. Na enkele minuten was echter de eerste de beste aanval van Go Ahead Kampen al wel doeltreffend. Het was Leroy Knol die makkelijk naar het DOS-doel opstoomde en een schot loste op de paal. De terugspringende bal werd door Jurrian Zandbergen alsnog binnengeschoten, waardoor DOS’37 al heel vroeg tegen een achterstand moest aankijken. Het zou nog erger worden. Vlak voor het verstrijken van het eerste speelkwartier kwam de bal (naar mening van meerdere supporters) vanuit een buitenspelpositie voor het doel. Bij het kopduel constateerde de scheidsrechter een overtreding van een Lennard Mulderij en legde de bal resoluut op de stip. Dit kadootje van de scheidsrechter werd gretig uitgepakt door Jurrian Zandbergen en zette daarmee zijn ploeg heel vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong.

 

Foto : Jan Buitenhuis ©. Verdediger Wout Kikkert in de achtervolging

Trainer Agteres paste daarna een kleine omzetting toe in de defensie van de Vriezenveners, hetgeen goed uitpakte. Gaandeweg de eerste helft kregen de geel-zwarten meer grip op de wedstrijd. Steeds vaker kwam de bal via goede combinaties en crossballen gevaarlijk dicht bij het doel van Go Ahead Kampen. Na ca. 36 minuten spelen kreeg DOS’37 een vrije trap op de rechterflank. Tom Hegeman plaatste de bal op het hoofd van spits Stef van der Velden die de bal achter de Kamper doelman in het doel kopte. Hiermee verschafte DOS’37 zich weer de aansluiting in de wedstrijd, met zicht op meer. Deze 2-1 achterstand was tevens de ruststand.

 

Na rust zagen we weer een ouderwets gedreven DOS’37 op jacht naar de gelijkmaker. Na 7 minuten spelen zagen we onbekende kwaliteiten van Marc Meier. Marc werd binnen de 16 meter ten val gebracht en ook hier wees de scheidsrechter resoluut naar de stip op 11 meter. Tom Hegeman schoot dit presentje via doelman en paal alsnog in het net en tekende daarmee de 2-2 gelijke stand aan. De fase hierna was er één, waarin DOS’37 de wedstrijd grotendeels controleerde. Diverse mooie aanvallen werden opgezet en in de 63e minuut was het weer raak.  Maarten Smit passeerde op fraaie wijze zijn tegenstander en zette de bal strak voor het doel waar de ingelopen Stef van der Velden het werk prima afrondde. Deze 2-3 voorsprong was zeker niet onverdiend te noemen op dat moment.

 

Foto: Jan Buitenhuis ©. Matchwinner Stef van der Velden wint een kopduel

 

Trainer Edwin van Nijen bracht vlak daarna nog twee keer een extra aanvaller in het veld, in de hoop daarmee alsnog een gelijkmaker te forceren. Het spel werd er echter niet fraaier op en de hechte DOS-defensie wist op relatief eenvoudige wijze de klus te klaren. In de 84e minuut verving de jonge Maarten Slomp de moegestreden Stef van der Velden en in die formatie wisten de Vriezenveners een belangrijke overwinning over de streep te trekken.  DOS’37 heeft het gat naar de degradatiezone weer met 3 punten vergroot en nestelt zich met deze overwinning stevig in de middenmoot van de 1e klasse D.

 

Volgende week ontvangen we buurman SVZW uit Wierden die momenteel één plaats hoger op de ranglijst staat met 4 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. U bent voor deze streekderby van harte uitgenodigd op sportpark “het Midden” in Vriezenveen.

 

Klik op onderstaande affiche voor een samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door Go Ahead Kampen TV:

 

 

Go Ahead Kampen 1 vs DOS’37 1 : 2-3 (2-1)

 

Doelpunten : 4′ 1-0 Jurrian Zandbergen, 14′ 2-0 Jurrian Zandbergen, 42′ 2-1 Stef van der Velden, 53′ 2-2 Tom Hegeman, 63′ 2-3 Stef van der Velden

 

Arbitraal trio: L.Timmer, J.Brouwer, D.van Leussen

 

Gele kaarten : Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen), Patrick Nitert, Marc Meier (beiden DOS’37)

 

Toeschouwers : ?

 

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (K), Stef van der Velden (Maarten Slomp), Dennis Boshoeve (A), Wout Kikkert, Simon Baysoy, Jaap Mulderij, Lennard Mulderij, Maarten Smit, Marc Meier, Tom Hegeman, Jochem oude Booijink