Terugblik project “Gelijke Kansen”

We zijn het nieuwe seizoen begonnen met het project “Gelijke Kansen”; tijd voor een korte terugblik. Wanneer je met een enthousiaste werkgroep begint aan een project, weet je nooit hoe mensen daar tegenaan kijken en hoe het zal gaan lopen. Zo’n project is zeker ook voor ons nieuw, spannend, soms onzeker maar vaak ook verfrissend en verrassend.

Veel mensen waren voor de start en bij de voorlichting enthousiast, sommigen sceptisch en een enkeling ronduit negatief. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening uiteraard maar we hoopten dat iedereen dit project een eerlijke kans wilde geven.

Met de inzet van vele trainers, leiders en ook ouders kunnen we nu zeggen dat het begin er is! En wat ons betreft is dat begin bijzonder positief. De sfeer en de beleving op de trainingsdagen is mooi om te zien en ervaren, elke zaterdag zie je teams groeien en zich ontwikkelen. Wanneer we mensen spreken over gelijke kansen is men over het algemeen positief. Iedereen denkt mee en we horen van veel mensen, zowel ouders als geïnteresseerden, binnen onze vereniging maar ook daarbuiten dat ze het een geweldig initiatief vinden met veel potentie.

Dit blijkt ook uit de enquête die we onlangs hebben gestuurd naar alle ouders van de JO8, JO9 en JO10.

Veel mensen hebben de moeite genomen om uitgebreid hun ervaringen tot nu toe met ons te delen. De reacties waren overwegend positief maar er zijn ook kritische opmerkingen. Maar wat nog mooier is; mensen komen met feedback en constructieve ideeën. Wij zijn hier als werkgroep erg blij mee en we gaan ons uiterste best doen om het project gelijke kansen verder uit te werken en perfectioneren.

De winterstop komt eraan, dat betekent even rust voor onze spelers en speelsters. Maar ondertussen blijven wij doorwerken om van deze ingeslagen weg een succes te maken. Wij gunnen alle kinderen gelijke kansen, waarbij iedereen dezelfde faciliteiten tot zijn of haar beschikking heeft, zodat elke speler zich, op zijn eigen manier en tempo kan ontwikkelen. Hierbij staat plezier voorop. We hopen iedereen binnenkort weer met veel enthousiasme en positiviteit op en rond onze velden te zien!

Sportieve groet,

Projectgroep Gelijke Kansen