ZEER TERECHTE NEDERLAAG DOS’37 TEGEN NUNSPEET

Klik op de afbeelding voor een fotoreportage van Jeroen Tempert

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 in de wedstrijd tegen Nunspeet een zeer terechte nederlaag geleden. Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten weten te bemachtigen, dus twee gelijkwaardige teams. Dat was in de wedstrijd niet te zien, eigenlijk de gehele wedstrijd was Nunspeet de bovenliggende partij en was DOS niet in staat de werklust van de afgelopen weken te continueren. De 1-3 nederlaag was dan ook zeker niet geflatteerd en had, wanneer Nunspeet zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen ook veel hoger uit kunnen vallen.

 

door Harold Schreur

 

Met Dennis Boshoeve in de basis na een aantal weken blessureleed begon DOS onder een stralende voorjaarszon aan deze wedstrijd. In de eerste vijf minuten had DOS wat druk op het doel en met wat behulp van de wind viel de eerste cornerbal van de wedstrijd op de lat. Nunspeet nam vervolgens het initiatief over, zonder dat dit tot grote kansen leidde. DOS bleef vooral slordig en wat gezapig spelen. Veel ballen gingen mis en dat moet ook gezegd worden, de verdediging van Nunspeet stond als een huis.

 

In de 20e minuut snijdt een speler van Nunspeet de 16 meter in en wordt ten val gebracht door Jaap Mulderij, een terechte strafschop en een gele kaart voor Jaap. Jerrol Poot ontfermt zich over de bal en schiet feilloos laag in de hoek binnen, 0-1 Nunspeet. Het wedstrijdbeeld verandert niet en DOS kan zich niet in de wedstrijd spelen. Druk en vooral een veldoverwicht voor Nunspeet. In de 34e minuut wordt opnieuw een speler van Nunspeet onreglementair ten val gebracht door Marc Meier. Dit keer vanuit een onmogelijke scoringspositie. Opnieuw ontfermt Jerrol Poot zicht over deze buitenkans, alleen kiest hij dezelfde hoek en Patrick Nitert ook en dit keer is de bal iets minder strak langs de paal en wordt de strafschop gestopt. Ondertussen kabbelt de wedstrijd voort en op slag van rust nog enkele speldenprikken van DOS en daar blijft het bij.

 

Na rust verwacht iedereen een ander DOS, maar in het eerste kwartier krijgt Nunspeet kans op kans, wonderbaarlijk en goed keeperswerk van Nitert zorgt er voor dat het nog even 0-1 blijft maar in de 56e minuut is het dan vanuit de corner 0-2 voor Nunspeet en speelt DOS vanaf dat moment een verloren wedstrijd. In de 61e minuut wordt Douwe Koebrugge vervangen door Maarten Slomp. Met een gezonde dosis opportunisme en bravoure probeert Maarten de wedstrijd te kantelen, dit lukt ten dele. In zoverre DOS speelt wat meer naar voren en heeft wat dreiging zonder echte kansen. Nunspeet weet dit handig uit te spelen en scoort de 0-3.

 

Marc Meier doet in de 79e minuut nog wat terug, maar het is te laat om het nog een wedstrijd doen te worden. De 1-3 nederlaag is een terechte uitslag en in plaats van de leiding te nemen in de 3e periode staat DOS nu een punt achter in de strijd om de derde periode. Koploper Berkum heeft in de 3e periode alles nog gewonnen maar heeft al de eerste periodetitel op haar naam. Om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan is dat nog een mooie doelstelling om voor te gaan voetballen. Met de inzet van de afgelopen weken kan dit nog een mooie strijd worden.

 

Opstelling DOS’37:  Nitert (k), Boshoeve (A), Kuiper, Koebrugge (61. Slomp), Oude Booijink, J. Mulderij, L. Mulderij, Meier, Van der Velden, Smit, Hegeman

 

20′ 0-1 Poot, 56′ 0-2 Ten Dolle, 73′ 0-3 Shimeri, 79′ 1-3 Meier

 

Gele kaart: J. Mulderij, M. Meier

 

Toeschouwers: 300

 

Samenvatting van de wedstrijd via : https://youtu.be/-5IdnMYu7UA