SVZW bezorgt DOS’37 opnieuw een nederlaag in 1D

uitslag-uit-2016-2017door Marc Dasselaar ©

foto-37


WIERDEN – De eerste streekderby van het seizoen vindt plaats op een zonovergoten sportpark Het Lageveld in Wierden, dat helaas echter door een relatief laag aantal toeschouwers werd bijgewoond.

 

DOS’37 trapt de wedstrijd af en geeft direct vol gas. Dit leidt in de derde minuut al tot een actie van Huiskes die in de zestien-meter van de Wierdenaren ten val wort gebracht. Vele DOS-sers zagen hierna de bal graag op de stip liggen, maar de scheidsrechter durfde deze beslissing zo vroeg in de wedstrijd schijnbaar niet aan en wuifde het weg.

 

sd1

 

Na een minuut of tien nam SVZW het initiatief over en had lange tijd een behoorlijk veldoverwicht. Een technisch goed en sterk voetballend SVZW kon hiermee echter geen grote kansen creëren. Zij stuitten keer op keer op de hechte DOS-defensie die vandaag niets weg wenste te geven. Een DOS- defensie die vandaag door het ontbreken van Koebrugge en Oude Booijink (beiden blessure) in een sterk aangepaste opstelling echter een goede indruk achterliet. De eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd kwam na ca. twintig minuten voort uit een cornerbal van DOS’37 die uiteindelijk belandt bij Baysoy, die de bal van een meter of vijftien over het doel schiet. De rest van de eerste helft eenzelfde spelbeeld: Een sterk voetballend SVZW die een overwicht niet kan omzetten in kansen of doelpunten.

 

sd2

 

Na de rust pakken de geel-zwarten het iets anders aan en tonen meer lef. Er wordt fel gespeeld en er worden regelmatig kansen gecreëerd. In de zestigste minuut komt de bal na een snelle aanval bij Meier die zijn “rückfallzieher” net aan de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Andere mooie aanvallen in deze periode van de wedstrijd leiden ook niet tot het gewenste resultaat. Een schot van L. Mulderij gaat over en een actie van Huiskes strandt enkele meters voor het Wierdense doel. In de 67e minuut last de scheidsrechter een korte drinkpauze in. Tijdens deze gelegenheid past trainer Agteres zijn eerste wissel toe. De moe gestreden Huiskes verlaat het veld en wordt vervangen door van der Velden.

 

sd3

 

Dan in de zeventigste minuut van de wedstrijd doet de scheidsrechter iets wat hij aan het begin van de wedstrijd verzuimde: hij legt de bal op de stip voor het DOS-doel. Bij een aanval van SVZW zet Boshoeve een stevige charge in (volgens de spelers buiten de beruchte zestien meter) en brengt zijn opponent daarmee ten val. De Graaf van SVZW schiet dit buitenkansje echter onberispelijk in de touwen en brengt daarmee SVZW op een zeer gelukkige voorsprong. In de schermutselingen rondom de gegeven strafschop ontvangt Baysoy nog een onnodige gele prent van de scheidsrechter.
DOS’37 liet de kop daarna gelukkig niet hangen en ging op dezelfde voet verder. Uiteraard kreeg SVZW door het aanvallende spel van DOS’37 ook meer ruimte voor hun aanvallen. Een aanval over hun rechterkant in de tachtigste minuut wordt strak voor het doel geslingerd. Een nagenoeg niet te missen kopkans verdwijnt, gelukkig voor de DOS-sers, langs de buitenkant van de doelpaal achter de lijn. Dan brengt Agteres de jeugdige Slomp nog binnen de lijnen voor Meier. Deze kleine man zet nog enkele keren een paar grote tegenstanders te kijk.

 

sd4

 

De DOS-sers proberen het vandaag wel maar het lukt gewoonweg niet. Dan in de achtentachtigste minuut ontvangt Baysoy ook nog eens zijn tweede gele kaart voor een overtreding vlak buiten de zestien meter en moet dus het veld vroegtijdig verlaten. Daarna lukt het niet meer gedurende de resterende minuten om het oh zo gewenste doelpunt te maken en eindigt de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor SVZW. Een gelijkspel was vanmiddag een eerlijkere en betere uitslag geweest voor deze wedstrijd. Een wedstrijd die echter wel vertrouwen geeft voor de toekomst…… Op naar volgende week waar tegenstander De Esch uit Oldenzaal ons zal bezoeken op Sportpark “Het Midden”.

 

SVZW 1 – DOS’37 1  :   1-0 (0-0)

 

Toeschouwers : 275

 

Arbitraal trio KNVB : M. Vos, E. Schoolderman, A. Hamstra

 

Gele kaarten : SVZW – Mirko Zwiers, Dewi Perik.    DOS’37 – Dennis Boshoeve, Simon Baysoy 2 x.

 

Rode kaart : DOS’37 – Simon Baysoy

 

Doelpunt : 1-0 Nick de Graaf

 

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Wout Kikkert, Dennis Boshoeve (A), Willem van ‘t Spijker, Simon Baysoy, Jaap Mulderij, Lennard Mulderij, Marc Meier (Maarten Slomp), Stefan Huiskes (Stef van der Velden), Maarten Smit, Tom Hegeman.